Gå til sidens hovedinnhold

Nå kan du sende brukte klær til Fretex med Posten

- Ikke sette fra deg poser med klær utenfor en stappfull Fretexboks, da blir de bare ødelagt. Det finnes likevel en annen mulighet, opplyser kommunikasjonssjef Trine Gjermundbo.

For abonnenter

Pandemien har gjort at mange arbeidstakere er permitterte, og alle måtte vi holde oss hjemme i påsken. Mange har derfor rydder på loft og i kjeller, og tatt en sikkelig sjau i klesskapene. Mange klær har blitt for små, noen har blitt for store. Noen klær er utslitt, andre er like gode. De aller fleste ønsker bedre plass i klesskapene, det vil si bli kvitt klærne de ikke lenger kommer til å bruke, og drar gjerne til en Fretexboks med dem.

1 400 muligheter

- Vi har har kapasitetsproblemer med tømming av Fretexboksene i disse koronatider, samtidig om boksene blir ekstra fort fulle. Derfor håper vi flere vil benytte muligheten til å hente en Fretexpose hos Posten, fylle den med brukte klær, og returnere den til oss. Uansett hvor full posen er koster det bare 50 kroner å sende den til oss. Dette er et spleiselag mellom og og Posten, og du får plass til cirka 20 plagg eller åtte kg tøy, sier Gjermundbo.

- Er det bare hos Posten du får disse posene, eller hos Post i Butikk også?

- Posene er å finne hos alle som har Post i Butikk også, så det er 1 400 muligheter til å hente poser og like mange steder å returnere posen fra, svarer Gjermundbo.

Muligheten er ikke helt ny

Ordningen har allerede pågått en stund. Dette handler ikke bare om fulle Fretexbokser i pandemitid, men er også en løsning for folk som bor på steder hvor det ikke er Fretexbokser i nærheten.

- Hvordan har responsen vært hittil?

- Vi ser at på steder uten Fretexbokser blir løsningen benyttet jevnt og trutt, uten at det er de enorme mengdene som leveres. Dette er likevel veldig viktig for oss, så vi håper flere vil spandere en femtilapp på dette, svarer hun, og forteller at de spesiallagde posen til frakt av brukte klær og tilbehør er enkel å lukke og å bære, fordi den har håndtak. Den kan enkelt henges på innsiden av et skap, og fylles med klær, tekstiler, sko, belter, skjerf, smykker og annet tilbehør etter hvert.

- Hos Posten fraktes posen som returpost, og er slik også et miljøvennlig tiltak, avslutter Gjermundbo.

Av det Fretex får inn går 69 prosent til gjenbruk/ombruk, 25 prosent til materialgjenvinning og fem prosent til energigjenvinning. Fretex er Norges største arbeids- og inkluderingsbedrift og secondhand-kjede, og en viktig del av Frelsesarmeen i Norge med 40 Fretexbutikker i Norge og nettbutikk.

Kommentarer til denne saken