Siden 2014 har en liten del av Kongsberg kommune sin befolkning og politikere jobbet for å flytte
bommen som var planlagt til toppen av Saggrenda-bakkene til fylkesgrensen mot Telemark.
Dette er ikke noe som har skjedd i senere tid.

Vi ønsker ikke å flytte bommen fordi vi ikke ønsker å betale for den nye flotte veien, men fordi det kun er et fåtall av Kongsberg kommune sine innbyggere som blir rammet. Og dette er urettferdig!

I dag er det 27 husstander på Meheia, og disse husstandene vil bli ekskludert fra egen kommune hvis bommen på toppen av Saggrenda-bakkene blir tatt i bruk. I disse husstandene bor det helt vanlig folk. Pensjonister og småbarnsfamilier, folk som må betale for å kjøre ungene i barnehagen, dra på butikken og legen.

At denne bommen blir flyttet til kommunegrensa har så vanvittig mye å si for mannen og kvinnen i gata. Ikke bare får vi på Meheia ekstra utgifter hver måned, men boligene våre vil synke i verdi også.

Det store 1000-kronersspørsmålet nå er vel hvorfor Notodden kommune og Telemark fylkeskommune skal komme og sette kjepper i hjulene? Ok, så må de som bor på Notodden og jobber i Kongsberg eller som pendler enda lenger, betale for å kjøre 8 km på en gammel vei. Men det er vel det samme, de må jo betale det samme uansett hvor den bommen blir plassert! Kanskje Notodden kommune hoster opp noen ekstrajobber til oss på Meheia, så vi kan få finansiert det vi måtte ha i utgifter for å komme til egen by, Kongsberg …?

Fint og flott at Kongsberg er med på å finansiere ditt og datt, men Notodden skal være som en kjip lillebror for 27 boenheter på Meheia i nabokommunen Kongsberg. Furte og komme med uttalelser som «blir jeg pressa, blir jeg vrang».