Akkerhaugen Rocksamfunn er i støtet som aldri før, og kunne for noen uker siden for første gang i sine 33 år presentere et komplett og som ikke lenger behøver å se an hvordan det går med første konsert før de vet om det blir en ny.

Rusfri støtte

Noe av grunnen er at rocksamfunnet har mottatt støtte fra FriFond og kommunen til rusfrie arrangementer. Det har også gitt dem muligheten til å arrangere en bandworkshop for ungdom denne helgen. Der vil Jon Solberg fra Ni Liv og Jon Jarle Haugen som skal være instruktører, og i  tillegg får rocksamfunnet samme helg besøk av de norske favorittene Honningbarna. De vil møte deltakerne på workshopen og snakke om deres erfaringer, og vil i tillegg holde en rusfri gratiskonsert for de under 18 fredag den 11. september, samt en klubbkonsert for de over 18 seinere på kvelden.

Ungdom må komme

- Det er bra med påmeldte til workshopen og billettsalget til konserten for de over 18 går bra, men det kan virke som at vi ikke har klart å nå helt ut med at vi også arrangerer en gratiskonsert for de under 18 på fredag. Vi ønsker å trekke flere ungdommer enn de som driver aktivt med musikk til våre arrangementer, så jeg håper ungdom på Akkerhaugen og distrikta rundt kjenner sin besøkelsestid og stiller opp når vi gjør dette, sier Bjørn Arve Skjeslien i Akkerhaugen Rocksamfunn.

Her hilser Honningbarna til Akkerhaugen:

Konsertmenyen

ARS følger opp kopnserthøsten med kommer Pål Angelskår (Minor Majority) med band 1. oktober, Tommy Tokyo solo 31. oktober før høstsesongen går ut med et smell når lokale musikanter lager hyllestkonsert til det legendariske rockebandet The Who den 5. desember.