Gå til sidens hovedinnhold

Mohamad Suliman Khayyats til minne

Minneord:

Det var med stor sorg vi mottok nyheten om at Mohamad Suliman Khayyat ikke lenger er blant oss. Han døde på Sykehuset Telemark i Skien torsdag 02.09. 2021. Han ble 46 år gammel. Han var gift og hadde 4 barn.

Mohamed Khayyat var født og vokste opp i Syria. Han jobbet som murer og betongarbeider helt til borgerkrigen i landet etter hvert tvang han og familien til å flykte, etter at han ble såret i et granatangrep.

Familien Khayyat kom til Norge og Notodden 2018. Han og kona Ghania, var begge elever ved Notodden mangfold- og læringssenter.

Vi lærte Mohamad Khayyat å kjenne gjennom vårt engasjement som frivillige og ansatt ved Notodden mangfolds- og læringssenter. Vi lærte å kjenne han som en åpen, hyggelig og omgjengelig mann. Alltid blid, alltid tilstede. En som ville lære og som ville jobbe.

Han hadde et sterkt ønske om å komme seg ut i jobb så han kunne bidra i det norske samfunnet.

I vårt prosjekt i Lisleheradmarka, som vi har brukt som arena for blant annet norskopplæring, utmerket han seg som en meget dyktig, lærevillig og arbeidsvillig person. Han hadde gode håndverksmessige kvaliteter som vi håpet skulle komme lokalsamfunnet til del. Dessverre ble det ikke slik.

Han gikk alltid til arbeidet med liv og lyst og godt humør enten det var å lære seg norsk, bygge gapahuker eller fiske med garn.

Det var alltid fint jobbe og å være sammen med Mohamad Khayyat. Han var av de beste.

Med respekt. Fred ved Mohamad Suliman Khayyats minne.

Jørgen Schultz

Knut Slettemo

Thor Velta

Kommentarer til denne saken