Kulturarven bør behandles med respekt

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

min meningGrunntanken om å formidle vår unike lokale kultur står som formål på Norsk Industriarbeidermuseums (NIA) nettsider, sitat:
«Formålet var forvaltning og formidling av unik lokal vannkraft-, industri- og samfunnshistorie. …. Lokal historie står sterkt i alle besøksområdene og det finnes også en helt unik historie å formidle.»

Bak de originale bunadene ligger hundrevis av timer innen forsking, rekonstruksjon og møysommelig tid med nøyaktig/presist og iherdig arbeid. Det er veldig unikt med nemnder rundt om som har jobbet aktivt i tiår med å bevare originaliteten i bunaden sin. Bunad er ikke bare bunad, det bygger på generasjoner med opparbeidet erfaring, historier og detaljrikt håndverk. Dersom bunadtilvirkingen ikke kontrolleres, så sklir utformingen ut og det blir utviklet varianter som ikke er i tråd med originalene.
Håper NIA vil respektere denne typen arbeid i sitt videre arbeid!
Med sitt samarbeid med Bunadrosen viser NIA, at de ikke representerer transparent produksjon, rettferdig lønn eller gode arbeidsforhold. Dette er med til å undergrave en av våre fremste norske håndverkstradisjoner.
Kulturarven bør behandles med respekt! Heddal Bygdetun bør representere og vise fram godt norsk lokalt tradisjonshåndverk!
Det samme bør også andre museer rundt om i landet gjøre, slik at de representerer sine områder på best mulig måte.


 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags