Har du opplevd uønsket seksuell oppmerksomhet? Bli med på vår store Metoo-undersøkelse

Metoo-kampanjen har bragt fram mange historier fra kjente personer. Nå vil vi ha vanlige folks svar.

Metoo-kampanjen har bragt fram mange historier fra kjente personer. Nå vil vi ha vanlige folks svar. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Sammen med en rekke av Amedias 63 lokalaviser og Nettavisen skal Telen nå få fram folkets metoo-historier. Vi vil presentere omfanget av #metoo i hele Norge.

DEL

De siste månedene har #metoo bredd om seg og blitt et globalt fenomen. Så langt har det til dels blitt veldig bransjespesifikk og noe som i hovedsak har involvert det øvre sjiktet i samfunns- og næringslivet. Amedia-avisene har laget en anonym undersøkelse som skal gi et mer komplett bilde.

Anonyme svar

For metoo-historier finnes ikke bare blant politikere, skuespillere og i mediebransjen. Det foregår i alle kriker og kroker av vårt samfunn. Med 63 aviser spredd ut over hele landet har Amedia-avisene en unik mulighet til å få et helhetlig bilde på hvordan folk ellers i samfunnet opplever seksuelle tilnærmelser - og få frem folkets metoo-historier. Undersøkelsen tar bare noen få minutter å fylle ut:

Her finner du undersøkelsen Den tar bare noen få minutter å fylle ut.
– Telen ønsker at leserne våre, både kvinner og menn, skal bli med på denne nasjonale undersøkelsen som kan avdekke hvordan situasjonen faktisk er. Undersøkelsen er selvfølgelig helt anonym, men man er også velkommen til å legge igjen kontaktinformasjon i undersøkelsen hvis dere synes det er greit at vi kontakter dere. Dere er også velkommen til å ta kontakt med en av Telens journalister direkte hvis det føles mer riktig. Men undersøkelsen i seg selv er altså helt anonym, sier Telens redaktør, Jens Marius Hammer.

Metoo i hele Norge

Til tross for et enormt fokus på seksuell trakassering de siste månedene kan definisjonen på #metoo for noen fortsatt være uklar.
– Med Metoo mener vi at en person har blitt utsatt for uønsket seksuell oppmerksomhet og støtter andre som har opplevd det samme, forklarer Hammer.
I uke 10 vil Telen, Nettavisen og en rekke andre Amedia-aviser over hele landet presentere omfanget av #metoo i Norge, basert på flere tusen svar fra denne undersøkelsen.
– Med dette ønsker vi å sette dagsorden. Å gjøre Norge bedre. Å markere en felles parole. Vi skal rett og slett speile #metoo slik hele Norge ser det. Jeg håper leserne gir ærlige svar og gjerne også deler sine historier, sier Jens Marius Hammer.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken