Gå til sidens hovedinnhold

Mathias og mange flere tar turen for å se på spektakulære høye brøyteskavler før det er for sent

Veien mellom Tuddal og Rjukan ble nylig brøytet opp. TA tok en tur for å bildedokumentere årets fire-fem meter høye brøyteskavler. Mange hadde tatt turen for å nyte synet før sola og våren gjør at alt forsvinner.

Rett før parkeringsplassen på Stavsro står to eldre damer i veikanten og smiler. De tar brøyteskavel-selfier og gliser fra øre til øre. På selve parkeringsplassen sitter et eldre par og nyter niste og kaffe i vårsolen. Der står også Mathias Hordvei og faren hans. De tok turen opp på fjellet i det som onsdag kunne minne om en strålende påskedag.

- Vi kjørte bare opp for å se hvordan det ser ut på fjellet akkurat nå. Rett og slett - se siste rest av vinteren, sier Mathias.

Han er ikke ukjent i området. 20-åringen har allerede tre sesonger bak seg som vaffelkunstner på turisthytta på Gaustatoppen. Den fjerde står for tur.

– Hva jeg gjør på toppen? Det går stort sett i å steke og selge vafler, hehe. Ja, og så tar jeg imot gjester da. Årets sesong for meg starter i slutten av juni. Det er en veldig bra sommerjobb med mye vær. Når var det lenge siden jeg hadde vært i området – det var også en grunn til at vi tok turen. Jeg lengter etter å komme meg opp på toppen igjen – nå for tiden sitter vi jo alle bare hjemme, sier Mathias.

Kommentarer til denne saken