HEDRET: John Edvin Bjørtuft og Tone Høgberget ble hedret med Sølvtina under et arrangement på Admini sist fredag. Her flankert av Kari Haukås Aarbakk (tv) og Ingebjørg Håvardsrud fra Gaustafjell produsentlag. Les også Leverte elitemelk – 5500 dager på rad
PIZZAKONGEN: Stein Andre Clausen driver seks Pizzabakeren med til sammen 80 ansatte, og sier han dessverre har måttet permittere tre ansatte grunnet korona-pandemien. Foto: Beate Evensen Les også - Økt pizzasalg til private demmer ikke opp for færre lunsjgjester og firmakunder
REISEKLAR: Linnea Humlegård skal i en uke være på Grüne Woche i Berlin og lage fire-retters menyer hver kveld. Foto: Privat Les også Om tre dager drar Linnea fra Tuddal til Berlin
- PRØV DA VEL!: Tirsdag kveld lokker Steffen Andersen hos Burger King i Notodden med et plantebasert alternativ til den vanlige hamburgeren. Foto: Mari Nymoen Les også Den grønne burgerbølgen inntar Notodden
FELLESÅKER: Laila Glittenberg Moen og Reidun Dahl har sørget for tilbudet om fellesåker for barnefamilier i Notodden. Foto: Mari Nymoen Les også Et grønt og vellykket prøveprosjekt
MASSE: - Kom, kom. Her er det masse kantareller, ropte ei av døtrene, og det endte med en kjempefangst. Foto: Privat Les også Møtte et hav av skogens gull
MODERNE: Konseptet Matsnadder er en moderne utgave av fiskebilen. Dette er Tony Andre Gundersen som har kjørte rundt i Telemark tidligere. Foto: privat arkivbilde Les også Kan få egen avdeling i Notodden
MÅ SATSE: - Blir du med i Mytiske Telemark, så må du satse for fullt, sa prosjektleiar Marit Svalastog. Foto: Mari Nymoen Les også - Skal bli best i landet!
HVA ER DETTE?: Den ligner på en tann, ifølge Sandra Bakke (16) fra Alta. Hun fant den i en pose med Sørlandschips. Foto: Privat Les også Sandra (16): – Jeg er i sjokk etter det jeg fant i det nye potetgullet med pinnekjøttsmak
«Stabburet Hamburgere med brød» blir trukket fra butikkene på grunn av allergirisiko Foto: Orkla Foods Norge/ANB Les også Disse burgerne tilbakekalles
SVINN: Matsentralen har to formål; hindre matsvinn og hjelpe trengende. Les også Skal sørge for mat til trengende
UENIGE: Jørn Christensen (H) og Torgeir Fossli (V) sa ja, mens Håvard Bakka (SV) fulgte flertallet og sa nei til nettsalg og distrubasjon av øl og cider. Foto: Mari Nymoen Les også Nei til netthandel og utkjøring av øl og cider
SOLBRENT: Enkelte av eplene til Jostein Jonsås på Nesodden har fått solskade. - Vi vet ikke helt hva som er årsaken, sier han. Les også Dette gjør solsteiken med frukten: – Veldig spesielt
TRYGG MAT: – Folk i Norge vil ha trygg mat. Hvis selgeren ikke er registrert, så har du som kjøper matproduktene ingen som helst garanti, sier Inspektørene Ingrid Flatland og Turid Opsund Mæland. Les også Selger vårruller og annen mat uten godkjenning
Historie: Birkeland pub er historie i dette historiske huset i Storgata på Notodden. Nå kommer Military Burger. Les også Klart for nye burgere!
Matsvinn: I 2015 sto privathusholdningene for over 60 prosent av matsvinnet på totalt 355 128 tonn spiselig mat. – Vi kaster altfor mye mat, vedgår Ellen Bjørndalen Nerheim og Veronica Bjørndalen. Les også Er du en av dem som kaster mye mat?
I VEKST: Over 300 000 har lastet ned matsvinnappen Too Good To Go i Norge etter at den ble lansert for bare halvannet år siden. Foto: Too Good To Go Norge AS Les også Hver dag redder de nær 2000 måltider fra søpla
Soppkjennere: Distriktet og regionen kan få nye soppkontrollører om disse står på eksamen. Fra venstre: Christian Kortner, Jorunn Simones, Bjørn Gunnar Steen, Jeanette Elden, Laila Huseklepp, Torbjørn Nordby Sandvik, Marianne Solem, Vegard Andersen, Bjørn Frode Moen og Yusuf Kaya. Les også De studerer for din sikkerhet
Det dryppet møkkete vann og is fra kjøleaggregatet ned på de uinnpakkede lammekroppene. Svinesund Foto: Miljö- og hälsoskyddsavdelningen i Strömstad kommune Les også Sjokkfunn i matbutikk på Svinesund
VINNER: Randi Retterholt sendte inn vinneroppskriften, og blir her gratulert av Laila Glittenberg Moen fra Heddal bygdekvinnelag og kokk Helge Bråthen. Les også Vår lokale tradisjonsrett er kåret
I toppen: Linda Rue glede seg over at de i fjor var på Topp 10-lista over softissalg og nest best i landet på generelt issalg. Les også Vil slå fjorårets rekord
Matjuks: Det er kjent at det foregår juks med en rekke matvarer, men dette kan være vanskelig å avdekke. En ny standard skal hjelpe internasjonalt samarbeid for å komme problemet til livs. Fotomontasje: Authent-net og Nofima Les også Lager standard i kampen mot matjuks
JORDBÆR: Er du en av de som bytter ut dårlige jordbær med fine? Det setter ikke de butikkansatte noe særlig pris på. Foto: Jorunn Egeland (Mediehuset Nettavisen) Les også Kiwi og Coop klare: - Dette er ikke greit
Ikke på plass: Kultursjef Terje Malm rekker ikke å få på plass en permanent driver av kafeen på Bok og blueshuset til Bluesfestivalen, men regner med at det skal gå greit å finne en løsning for festivaldagene. Les også Lyser ut kafédriften
Gir bort: Tor-Magne Tømmermo på Spar i Heddalsveien er opptatt av å ikke kaste spiselig mat. Han gir bort det aller meste av mat som regnes som «utgått på data» - i stedet for å kaste det i søpla. Les også –Her blir det meste gitt bort
Havregrøt: De jubler for den kommende daglige havregrøtfrokosten på skolen. Fra venstre Henrik Folserås, Kristiane Folserås og Maria Therese Aarbakk. Les også Elevene jubler for havregrøten
Tretten år: I tretten år har kjøpmann, Jan Oddvar Kaasa Brenna, kjørt ut mat til kundene, og det akter han å fortsette med. Les også Leverer mat og skifter gardiner
Økologisk mat: Helge Svensk Jørgensen er overbevist at det er økologisk mat som holder ham frisk. I februar starter han Notodden økologisk i Bjørnstjerne Bjørnsons gate. Les også Vil kun selge økologisk og sunn mat
Kafé og bakeriutsalg: Her i Storgata 42 på Notodden skal Aasmundsens Bakeri starte opp kafé og bakeriutsalg. Men uteservering på plassen foran. Ombyggingsarbeidene pågår for fullt – og åpningen blir en av de første dagene i mai. Foto: Kai andersen Les også Her kommer byens nye kafè
PRISKRIG: - Dette er helt sykt, sier kjøpmann Jan Petter Stensholt hos Rema 1000 på Gimsøy i Skien. Onsdag formiddag kostet smågodtet 2,90 kroner pr. hekto. Foto: Per B. Johansen Les også Full priskrig på smågodt - i dag skal han selge 1,5 tonn
*** Local Caption *** Rema 1000 og Kiwi dumper prisene på julesnopet for å lokke kunder. Foto: Farid Ighoubah, Nettavisen/Kiwi/Rema 1000 Les også Bruker julesnop for å kapre kunder
Burger: Etter de avtalene som er inngått skal et kommende «Big Horn Burger House» inn her i Storgata 26, der det nå kjøres bingo. Bingoen flytter til «et sted i nærheten». Les også «Big Horn» inntar Storgata
Tilbake: I løpet av uka håper Hans Ole Bergby å åpne dørene til sine seks restauranter igjen, etter å ha fått nye eiere med frisk kapital inn i et nytt driverselskap. Les også Kjede inn i Bergbys
Fikk prøve: Fylkesordfører Terje Riis-Johansen fikk prøve å lage sine egne pølser. Her under kyndig veiledning av Hilde Tove Moen. Bak Åslaug Sem-Jacobsen, Asbjørn Helgaseth i samtale med Lars Tveitan. Helt til høyre, pølsemaker Jamsyd Amini. Les også –Gode pølser er kongemat