Gå til sidens hovedinnhold

Marianne (39) opplever Notodden på ny fra sykkelsetet

Marianne Slåtta (39) har mobilkameraet lett tilgjengelig når hun drar på treningstur med sykkelen. Det har gjort at hun har fått sett Notodden på en ny måte - og hun framsnakker den gjerne.

#Kortreist sommer

- Sykkelturene mine i nærområdet begynte egentlig bare som trening, forteller Marianne Slåtta.

Når 39-åringen vil trene sykling skjer det nemlig ikke på et treningsstudio. Marianne har oppdaget at hun kan trene godt og samtidig svært kortreist - og få med seg mye fint å se på samtidig.

(Se Mariannes turbilder i fotoserien nederst i saken)

Ønsker å framsnakke

Med mobilkameraet lett tilgjengelig tar hun bilder som hun legger ut på Facebook-gruppa Notodden i pluss. Hele formålet med gruppa er å vise Notoddens mange pluss-sider, og det brenner også Marianne for:

- På Notodden har vi faktisk en fin by. Det er altfor mye negativt snakk synes jeg, når det i stedet burde være vi som bor her som må framsnakke den. Vi har mye fin natur som ikke er langt unna, og det er masse å se som man ikke tenker på i det daglige. Og da jeg etter hvert oppdaget hvor fint det er her, så ble det ekstra moro med sykkelturene.

Tre mil i nærområdet

Hun har som regel ingen klar plan på hvor hun skal når hun drar ut på tur. Helst vil hun ha 2 mil, gjerne også 3 for å få litt trening ut av det. Men innenfor 3 mil kan det godt ligge en tur til Tinfos eller Hydro adminiet mitt i byen. For kortreist betyr ikke turen til sammen blir kort.

- Jeg leiter gjerne etter motbakker også, forklarer hun.

- Men tiden er ikke like viktig nå som i starten.

Vil glede andre

- Hva ser du etter når du fotograferer på treningsturen?

- Jeg ser etter fine motiver som dukker opp, og så er jeg interessert i gamle, historiske ting som stavkirken og tømmerrenna for eksempel. Bildene tar jeg for å glede andre som kanskje ikke har den samme muligheten til å komme seg ut, forklarer hun.

- Sykkel er for mange blitt et treningsapparat. Har vi glemt de «dinglete» sykkelturene hvor vi ikke gjør noen ting, og hvor gleden bare er å rulle framover og se verden fra sykkelsetet?

- Jeg føler vel at sykkelen ikke blir brukt like mye som før i tiden. Det er vel helst bilen som gjelder nå, for folk flest, mener Marianne.

- Hva er ditt beste tips til kortreist sykkeltur?

- Ta gjerne en tur til stavkirken. Det er flatt og fint. Men husk hjelm og vannflaske!

Se bilder fra Mariannes kortreiste turer her:

Bildeserie

#Kortreist sommer -på sykkel

Kommentarer til denne saken