(Laagendalsposten:) En mann i 80-årene med adresse i Sverre Stordahlsvei, i nærheten av Drammensveien, ble søndag formiddag lurt av en falsk strømkontrollør.

– Han sa at han skulle kontrollere strømmen, og ble sluppet inn til en eldre mann i 80-årene, sier operasjonsleder ved Sør-Øst politidistrikt Trond Egil Groth.

Gjerningsmannen fortalte mannen i 80-årene at det kostet 150 kroner å gjennomføre kontrollen, og betalingen ble gjort med kort.

Kort tid etter så mannen at det var trukket 9.000 kroner fra kontoen. Han kontaktet selv politiet etter hendelsen, og kortet er nå sperret for å forhindre ytterligere uttak fra kontoen.

Høy mann med gulgrønn jakke

Politiet har et signalement på gjerningsmannen.

– Det skal være en omtrent 1.90 høy mann og han skal være glattbarbert på hodet, ha en gulgrønn jakke med svarte striper og den eldre mannen mente han snakket gebrokkent norsk, sier Groth.

Foreløpig har ikke politiet fått tak i gjerningspersonen.

– Det er som nåla i høystakken, så vi har ikke kjennskap til et konkret sted han er, men patruljen i Kongsberg har han høyt på lista og har han i sitt blikk når de er ute og kjører.

– Ikke vær godtroende

Politiet ber nå andre være varsomme om ukjente ringer på døra og vil inn.

– Det er ekstremt unormalt at en strømkontrollør er ute søndag formiddag. Det er også veldig få av dem i forhold til før, ettersom de fleste har elektroniske strømavlesere. I tillegg bør man være veldig forsiktig med hvem som slipper inn i eget hus. De må kunne dokumentere seg godt, og folk bør ikke være godtroende.

Trolig ringt på flere dører

Laagendalsposten har blitt kontaktet av en tipser som tror at samme mann kan ha ringt på hennes dør i Sverre Stordahlsvei lørdag kveld. Hun forteller at signalementet fra politiet stemmer overens med mannen som ringte på.

Mannen skal ha oppgitt navnet til en person han skulle til, men kvinnen i 60-årene sier at hun ante at noe ikke stemte og lukket døra.

– Han sto bare og så i gulvet mens han prata, og oppførte seg på en måte som gjorde at jeg tenkte han måtte gå. Det var først da jeg leste om saken at jeg tenkte at det kunne være samme mann. Kanskje han forventet å finne noen veldig gamle her, ettersom det er et borettslag for eldre, forteller tipseren.