Lynet stjal strømmen til to grender lørdag – fortsatt strømløse

BEKLAGER: - Denne feilen var svært vanskelig å lokalisere i en kabel som går fra Gransherad til de to grendene ved Tinnsjøen, sier Ingar Tollum Andersen som beklager at det har tatt tid å lokalisere skaden.

BEKLAGER: - Denne feilen var svært vanskelig å lokalisere i en kabel som går fra Gransherad til de to grendene ved Tinnsjøen, sier Ingar Tollum Andersen som beklager at det har tatt tid å lokalisere skaden.

Busnes og Rudsgrend er uten strøm. Trolig vil de få den igjen i ettermiddag etter at den forsvant klokka 16.30 lørdag.

DEL

Det var det kraftige tordenværet som satte E-verket sjakkmatt lørdag og det tok tid å lokalisere feilen. Arbeidene pågår for å rette den omfattende skaden..

Feil i kabel

– Vanligvis er det linjestrekkene som får hardest medfart under slikt vær, denne gangen gikk det utover en jordkabel i kupert og magert terreng langs Tinnsjøen. De to bygdene Busnes og Rudsgrend har heller ikke forsyning fra Tinn som en mulighet og er derfor sårbare, sier direktør i E-verket, Ingar Tollum Andersen.

E-verket har hatt mannskaper kontinuerlig på strekningen siden strømmen falt ut, men det har vært vanskelig å lokalisere hvor feilen lå. Nå er den funnet og arbeidene er i gang.

1500 meter kabel

– Det er tre kabler som må skiftes ut på en strekning på 500 meter. Den legges midlertidig i første omgang, skal skjøtes og settes i drift. Jeg håper at beboerne i de to grendene skal ha strømmen tilbake ved middagstider, sier Andersen.

– Feilen er spesiell og vi skal gå gjennom våre rutiner for å se om vi kan gjøre noe bedre, og vi beklager selvsagt at folk har fått en masse problemer med dette lange strømutfallet, sier Andersen.

Forsikringssak

Andersen gjør det klart at skader som følge av strømutfallet er en sak mellom hver enkelt forsikringsselskap og forsikringstaker. E-verket på sin side er erstatningspliktig for ikke levert strøm.

– Når det gjelder innhold i eksempelvis frysere eller ødelagt elektrisk materiell, er dette noe hver enkelt må ta opp med sitt forsikringsselskap, sier Andersen, som legger til at kabel i jorda ofte går klar av lynnedslag i motsetning til linjestrekk som er strekt utsatt.

– Vi har sett det på Vestsida i Heddal hvor vi har lagt kabler og feilene er langt færre enn tidligere hvor dette var en svært utsatt strekning, sier Andersen.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken