Skrev Jegerprøveboka

INSTRUKTØR: I 16 år har Anund Helgesen (t.v.) vært fylkesinstruktør for jegerprøven i Telemark, han jakter mye med hund, og er her sammen med Helge Helgesen i 2003.

INSTRUKTØR: I 16 år har Anund Helgesen (t.v.) vært fylkesinstruktør for jegerprøven i Telemark, han jakter mye med hund, og er her sammen med Helge Helgesen i 2003.

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Anund Helgesen fra Notodden har skrevet Den nye Jegerprøveboka.

DEL

– Jeg er veldig stolt av produktet, selv om jeg foreløpig bare har sett forsiden og innholdet, og jeg gleder meg til å holde jegerprøvekurs og være instruktør med selvskrevet bok, sier Helgesen.

Svarte på to sekunder

Den 43 år gamle læreren lå og sov da telefonen ringte, og Tun Forlag spurte om han kunne tenke seg å skrive en helt ny utgave av Jegerprøveboka i samarbeid med Norges jeger- og fiskerforbund (NJFF).

– Jeg ble veldig glad for å bli spurt, og brukte maksimalt to sekunder på å svare ja. Helgesen vet ikke helt hvorfor nettopp han ble spurt, men aner det henger sammen med engasjementet hans i NJFF på ulike nivåer.

Kulisser på Vestsida

Helgesen har skrevet hele boka, og lagt til sides all tidligere litteratur på området. Boka vil selvfølgelig være litt av samme lest og med samme faglige innhold som tidligere jegerprøvebøker. Det er uansett et bestemt pensum kommende jegere skal gjennomgå på ni kurskvelder og kunne under en avsluttende eksamen. Artsbeskrivelsene vil selvfølgelig også være de samme som før og med de samme bilder. Forlaget har også bidratt med andre bilder, og i tillegg har Vestsida i Notodden fungert som studio og kulisser.

(Les hele saken i papiravisa)

Artikkeltags