Boka om en ekte ildsjel

BOKKAFÉ: Forfatter Håvard Rem fra Notoddden tar turen til Bellman tirsdag kveld. Andre kveld av kulturuka er viet bokkafé med en prat om forfatterskap, ildsjeler og motbakker.

BOKKAFÉ: Forfatter Håvard Rem fra Notoddden tar turen til Bellman tirsdag kveld. Andre kveld av kulturuka er viet bokkafé med en prat om forfatterskap, ildsjeler og motbakker. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Boka om ildsjelen Vidar Bøe er så fersk at den knapt har kommet i butikkhyllene. I kveld kommer forfatteren og hovedpersonen til Bellman på bokkafé.

DEL

Kulturuka på Bellman startet mandag kveld med latter og moro når Mogeno og hans venner inntok scenen foran et 70-talls fremmøtte publikummere. Rammen rundt kveldens bokkafé blir nok en helt annen, når Vidar Bøe og forfatteren Håvard Rem benker seg på scenen.

Dronningen gråt

Dronning Sonja gråt da hun overrakte prisen «Årets ildsjel» til Vidar Bøe under Idrettsgallaen i 2010. Enda flere gråt da den kreftsyke sekstiåringen syklet Trondheim-Oslo med blinde Tahir Hussain. Mot alle odds kom Vidar i mål – for han har opplevd og overlevd motbakker før.

Dette inspirerte forfatter Håvard Rem til å fortelle hans historie.

Sterke historier

«lldsjelen – Historien om Vidar Bøe» er i fokus på Bellman denne tirsdagskvelden, andre kveld i kulturuka.

Forfatteren vil lese fra boken og hovedpersonen kan selv svare på de temaer som måtte komme opp. Bøe er tidligere politimann og mafiajeger, og har opplevd en fars aller største sorg – å finne sønnen død i senga, bare 17 år gammel.

At det er mye spennende å ta av, er det liten tvil om. Da Gyldendal lanserte boken fortalte han dette:

– En av de største kriminelle jeg fikk under avhør på 80-tallet i en stor svindelsak var Svein Asphaug. Håndtrykket under det første møtet førte til at vi ble verdens beste venner. Jeg fortsatte å etterforske saken, og han fortsatte på den andre siden. Men etter 15 år dannet vi et idrettslag som førte til at jeg blant annet fikk ildsjelprisen av dronning Sonja, sa mannen som stiftet og ledet Østmarka IL – et idrettslag for unge som har falt utenfor samfunnet.

Boksignering

Til bokkafeen kommer også Wenche Brattli fra Telemarkens bokhandel med en bunke bøker og organiserer en boksignering.

Artikkeltags