Byr på litteratur

Velkommen:–Ingen grunn til å sitte hjemme, når du kan få en flott, litterær opplevelse, sier Hans Herbjørnsrud, Gunnhild Tveiten Garberg, Svein Sem og Ingrid Kvissel med romanen «Før jeg brenner ned» – den siste i rekken fra Gaute Heivoll.

Velkommen:–Ingen grunn til å sitte hjemme, når du kan få en flott, litterær opplevelse, sier Hans Herbjørnsrud, Gunnhild Tveiten Garberg, Svein Sem og Ingrid Kvissel med romanen «Før jeg brenner ned» – den siste i rekken fra Gaute Heivoll.

Artikkelen er over 8 år gammel

En ny stjerne på forfatterhimmelen kaster lys over litteraturkvelden på grendehuset Vidarvoll i morgen.

DEL

Litteraturkvelden holdes i regi av Kulturstigen, i samarbeid med Telemarkens Bokhandel, Tinfos og Notodden Energi.

Et naturlig valg

– Dette er et resultat av at prosjektet Kulturstigen, som er under avvikling, har utvidet revir både når det gjelder tema og plassering. Det var naturlig å velge litteratur, når vi har Hans Herbjørnsrud her i bygda, samt at tiden var moden for å presentere en annen forfatter som er i vinden nå, Gaute Heivoll fra den lille bygda Finsland i Vest-Agder, sier styreleder Svein Sem.

Gammel tradisjon

Han peker på at tilbudet om litteraturkveld/kafé i Heddal har ligger brakk siden Vidar Ungdomslag var i aksjon på 50-60-tallet.

–Folk leser nå også, men at flere samles i direkte møte med en forfatter er lenge siden. Det blir derfor spennende å bryte opp igjen gjengrodde kulturlandskap. Dette blir en utfordring for oss, men like viktig er det å la folk få tilbud om litteraturkveld igjen. Etter hvert kan vi kanskje presentere andre kunstformer, sier Sem.

Stor variasjon

Hans Herbjørnsrud går god for at Kulturstigen har valgt en forfatter av ypperste klasse.

–Gaute Heivoll (32) er, sin unge alder til tross, en betydelig forfatter med høy kvalitet. Det som kjennetegner hans forfatterskap er variasjon. Han prøver ut talentet sitt i alle former, og lykkes. Siden han debuterte med novellen "liten dansende gutt" 24 år gammel, har han skrevet flere romaner og novellesamlinger, samt barnebøker. Den ferskeste romanen heter "Før jeg brenner ned" gitt ut på Tiden forlag i år.

Billedlig språk

–Man leser ikke hans tekster, man opplever dem. Heivoll bruker et fantastisk billedlig språk sier Herbjørnsrud.

Heivoll, som blant annet er utdannet ved forfatterstudiet på Høyskolen i Telemark, er nominert til Brageprisen for sin nye roman på Vidarvoll intervjues Gaute Heivoll av Unni Solberg, en litterær kapasitet innenfor det akademiske felt. Musikalsk innslag er ved Silje Hegg.

Artikkeltags