Kirkeparken – en kulturperle

STATUEN”ANDAKT”:

STATUEN”ANDAKT”:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Kirkeparken i Notodden er mer enn “bare” et blomstrende inngangsparti for kirken – den er en skulptur- og relieffpark.

DEL

Parken rundt Notodden kirke er en stor opplevelse, og er for mange et av høydepunktene når de besøker Notodden.

Blomsterprakt

Om våre, sommeren og til langt ut på høsten er en tur i Kirkeparken en vandring i et fargesprakende miljø.

I parken er det blomster, busker og trær, og benker hvor folk kan sitte i fred og ro og bare nyte de fantastiske omgivelsene.

Skulpturer og relieffer

I tillegg til blomsterhavet, er det flere statuer og relieffer rundt i parken.

Den største statuen er av O.H. Holta, industrimannen som i sin tid ga kirken i gave til Notodden. En statue til ettertanke er “Andakt”, av kunstneren Anne Grimdalen. Statuen i parken er for øvrig utført i denne størrelsen av Sigurd Nome. Statuen var en gave til byjubileet i 1963.

Relieffene er plassert i fjellet inn mot kirken. Her er det relieff av personer som har hatt stor kulturell innflytelse i Notodden.

Musikeren Alf Andersen, 1928 -1962, betyr mye for musikklivet i Notodden også i dag. Mange unge musikere nyter godt av Alf Andersens Minnefond.

Thorbjørn Lie-Jørgensen, 1900 – 1961, var sølvsmed, formgiver, maler og lærer, og har i alle år vært en stor inspirasjonskilde for mange lokale og nasjonale kunstnere på flere fagfelt.

Gjermund Haugen, 1914 – 1976, var spelemann. Unge folkemusikere også i vår tid henter sin inspirasjon fra denne svært anerkjente spelemannen.

Olav Skogen, 1903 – 1960, var lyriker, og hans dikt har fortsatt en stor leserskare, og tekstene ansees for å være både dype og med viktig innhold også i dag.

Artikkeltags