Gå til sidens hovedinnhold

Leteaksjon etter 79-åring

Artikkelen er over 3 år gammel

Politiet har tilkalt Seaking-helikopter og kalt ut letemannskaper etter at en mann er blitt meldt savnet ved Sandvatn i Hovin. Politiet fikk melding ved 18.30-tiden om at den 79 år gamle mannen ikke hadde kommet tilbake etter å ha vært på jakt.

- Mannen var på en hytte ved Sandvann og dro ut på jakt alene med en hund tidligere på dagen mandag. Det var avtalt at en kamerat skulle komme til hytta noen timer senere, og det var denne kameraten som mandag kveld varslet politiet da han stusset på at 79-åringen ikke returnerte til hytta hvor de skulle møtes. Begge mennene er fra Sandefjord, forteller politiets operasjonsleder Petter Ebbesberg til Telen.

Røde Kors stiller med mannskaper fra deres grupper i både Notodden, Hjartdal og Tinn i søket etter mannen. I tillegg har politiet sendt ut politihunder, ekvipasjer fra Norske redningshunder og andre frivillige. SeaKing vil være på plass over området i Hovin ved 21.30-tiden. Helikopteret vil da søke med varmesøkende kamera.

- Det er fire-fem minusgrader på stedet, men stille, opphold og stjerneklart, så søksforholdene er gode. Vi vet ikke hva han hadde på seg, men det er trolig jaktklær, sier operasjonslederen.

Ved 21.15 var mannen ennå ikke funnet.

Kommentarer til denne saken