- Dette er min aller første slippkonsert, og den aller første konserten med bandet mitt. Tusen takk for at dere kom og ville dele denne kvelden med meg, innledet Hanna Eline Jøines konserten for et fullsatt Rjukan kino. På hjemmebane. Om det blir slippkonsert på Notodden for Låvekorets sjef, dirigent og arrangør, får tiden vise.

Ble uforglemmelig

Scenekvartetten hadde teknisk hjelp av en lyd og lysmann som sørget for at det ble en uforglemmelig konsert med en lokal artist med store ambisjoner og som har mye på hjertet.

- Jeg skal spille alle låtene på debutalbumet mitt pluss litt til, og det er sanger som var på harddisken min. Dere vet at harddisken er dit låten drar for å dø, innledet Hannah Eline, et tema som hun kom innom flere ganger underveis i konserten, glad for at låtene som er skrevet over 10 år får slippe ut til allmennheten.

Hele albumet

Publikum var avventende inntil første låt var spilt, og siden steg applausen låt for låt. Konserten var nøye bygd opp med en fin stigning i programmet, der låter som "St. Paul", "Moments of gold" og "Something real" kom tidlig i programmet, etterfulgt av "I am yours", "Without you" samtidig som den platedebuterende artisten fortalte om låtene og prosessen.

Hun tok seg god tid til å forteller om låtene, som ifølge hennes selv stort sett var kjærlighetssanger i en eller annen form, men alle betydde noe spesielt for henne. Tinns nye plateartist liker å snakke om låtene, og pudre litt underveis, noe som gjør konsertopplevelsen nær og vár.

- Vær min psykolog!


Hannah spøkte med at publikum måtte finne seg i å være psykologen hennes underveis, mens hun hadde familien på første rad. Der særlig sønnen kom hyggelige ytringer underveis, noe som virkelig fikk fram smilet hos mamma.

Så kom hun til singlene, der "Make me stay" var først ut, før "September" og "Addictions fikk lov å bli en av de siste låtene. Men det var de to uutgitte låtene som virkelig er singlemateriale, og som får sine runder på radio framover som var med og avsluttet settet, nemlig "Fly!" og aller sist den utrolig vakre gonatta-sangen "Darling, dream", som også er nydelig musikalsk produsert. Publikum ville ikke stoppe klappsalvene før en småbrydd men lykkelig artist sa at det holdt nå.

Perfekt avslutning

Det ble altså en perfekt avslutning på konserten med trampeklapp til Hannah Elines kvartett. Det endte med at Hannah sang et ekstranummer, en Coldplay-låt hun hadde satt norsk tekst til, og som hun fortalte at hun hadde postet på facebook.

Det var virkelig Hannah Elines kveld, og det ble en herlig stemning underveis. Hannah hadde publikum i sin hule hånd, og slapp seg virkelig løs på de siste låtene, og oppfordret sågar til allsang underveis.

Platekø oppsto

Publikum var strålende fornøyd, og det var bandet også, bestående av Konrad Lunde som også har vært med å skrive på låtene og som var med på keyboards, vokal og trommer, i tillegg til Christian Sæland - keyboards, mac-programmering og Rikard Sjånes Pedersen som spilte eminent på gitarer.

Publikum køet opp etter konserten for å kjøpe debutplata i CD-format. Selv om plata er ute på alle strømmetjenester, er det mange som fortsatt vil ha en fysisk CD til samlinga. Platekø er sjelden vare i disse digitale tider...