Gå til sidens hovedinnhold

Kvinne slo seg vrang på legevakta – måtte legges i bakken av tre politibetjenter

Artikkelen er over 1 år gammel

En 26 år gammel kvinne som var mistenkt for ruskjøring slo seg vrang på legevakta.

Den 26 år gamle notoddenkvinnen nektet først å ta blodprøve, blant annet siden hun ikke er så begeistret for sprøyter. Etter at hun roet seg ned og blodprøven ble tatt, ville hun ikke signere på et skjema og slo seg vrang. Tre politibetjenter måtte til for å legge henne i bakken. Blodprøven viste senere at hun var påvirket av klonazepam, tilsvarende over 1,2 i alkoholpromille.

Hendelsen skjedde om kvelden fredag 15. desember i 2017, etter at kvinnen var stanset i bil på Notodden. Nylig møtte hun i Aust-Telemark tingrett, tiltalt for ruskjøring, for å ha hindret en offentlig tjenestemann i å utføre tjenestehandling, samt for narkotikabruk.

– Ikke så dramatisk

I retten erkjente kvinnen straffskyld for ruskjøring og narkotikabruk, men bare delvis straffskyld for tiltaleposten som gjaldt at hun hadde hindret tjenestemennene. Kvinnen mente at hendelsen ikke hadde vært så dramatisk som den var beskrevet i tiltalebeslutninga, hvor det het at hun hadde «slengt rundt seg med armer og bein». Hun bemerket også at hun hadde hatt håndjern på seg da de kom inn på legevakta.

Et politivitne forklarte at den 26 år gamle kvinnen hadde motsatt seg å skrive under på et skjema etter blodprøven, og at de var tre politibetjenter som måtte til for å legge kvinnen i bakken. Politivitnet sa også at de opplevde situasjonen som dramatisk nok til at de måtte legge kvinnen i bakken og påsette henne håndjern. I retten ble det dokumentert at det bare sto et stort kryss der den tiltalte kvinnen skulle ha signert etter blodprøven.

Må sone i fengsel

Dommerfullmektig Tora Vinje og meddommerne Martin Stærk og Elisabeth Follegg Erikstein har dømt den 26 år gamle kvinnen til 30 dagers ubetinga fengsel og en bot på 9 950 kroner.

Ruskjøringa i desember 2017 skjedde bare noen måneder etter at kvinnen var idømt samfunnsstraff i Tønsberg tingrett, en dom som falt 20. september samme år. Fengselsstraffen hun nå har fått inkluderer 16 dager av den subsidiære fengselsstraffen hun ble idømt der, samt en etterskuddsdom etter et forelegg hun fikk 26. september i 2018.

Fra de 30 dagene i fengsel kan hun trekke fra én dag som hun har sittet i varetekt. Kvinnen er også fradømt retten til å føre førerkortpliktig motorvogn for en periode på to år og tre måneder, med fratrekk av perioden som førerkortet har vært beslaglagt. Hun må ta full ny førerprøve for å få lappen tilbake.

Kvinnen går nå på skole og retten forutsetter at Kriminalomsorgen vil tilpasse tidspunkt for soning eller på annen måte legge til rette slik at skolegangen ikke må avbrytes.

Kommentarer til denne saken