Styreleder Hilde Pedersen i Telemarkfestivalen er strålende fornøyd. Med svært positive tilbakemeldinger og ros fra artister, presse og publikum både på programmet og gjennomføringa - vil den åttende Telemarkfestivalen gå inn i historien som en av de aller beste.

Trakk fulle hus

Ifølge Hilde Pedersen har det vært mange kunstneriske høydepunkt i løpet av de hektiske festivaldagene.

–Og det er ekstra gledelig at de intime tradisjonskonsertene trakk fulle hus. Barnivalen på Bø Museum i går satte publikumsrekord med i overkant av 250 store og små besøkende. Rundt 1.600 var innenfor portene på konserten med Valkyrien Allstars og Odd Nordstoga på Skogen gård lørdag kveld.

Det foreligger foreløpig ikke sikre tall for billettsalg og regnskapstall. TelemarkSfestivalen har i år et budsjett på ca. 1,9 millioner kroner. Vi håper på et bra resultat, sier Pedersen.

Og legger til at Telemarkfestivalen engasjere om lag 150 artister som deltar på 20 konserter og arrangement. Det er 150 uunnværlige frivillige festivalarbeidere som sørger for god gjennomføring av festivalen. All ros til dem.

Hjemme igjen

På årets festival var Borgjakonserten kommet tilbake der den hører hjemme, nemlig på Borgja gård, etter å ha blitt arrangert på Kvennøya de siste åra. Det passa ekstra bra at Borgjakonserten kom hjem i år, siden det er 100 år siden Halvor Borgen (Borgja) døde.

Torgeir Straand var årets utvalgte spelemann til å fylle denne tradisjonsrike solokonserten. Han er i godt selskap, tidligere spelemenn på Borgjakonserten har vært blant andre Hauk og Knut Buen, Halvor Bjørgum, Olav Øyaland, Leif Rygg, Alf Tveit, Johannes Sundsvalen og Åse Teigeland. Telemarksfestivalen hadde vært så heldige å få arrangere konserten i Rødstua i hovedhuset på Borgja gård. Rødstua er restaurert tilbake slik den var da Halvor Borgen og kona bodde i huset. Festivalen var sikre på at stedet og spelemannen ville kle hverandre godt. Det hadde de helt rett i. Torgeir Straand serverte en flott konsert, der han blant annet spilte på fela etter Halvor Borgen, ei Hellandfele med kallenavnet "Kjempet". Og musikken passa som hånd i hanske i Rødstua, der feletradisjonen sitter i veggene. Det måtte kjøres to konserter, for det var begrensa med plass i stua. Men de som måtte vente utenfor, venta på noe godt. Borgjakonserten ble et verdig punktum på årets festival.