Gå til sidens hovedinnhold

Årets julegave fra Ungdomsrådet

Artikkelen er over 5 år gammel

Her er årets julegave fra Notodden Ungdomsråd til alle unge mellom 12 og 18 år i Notodden: En egen helt gratis kinoforestilling. Og en like gratis badedag på Tinfosbadet midt i de rolige romjulsdagene.

Det var på ungdomsrådets ordinære møte torsdag at de unges egne tillitsvalgte vedtok å gi sine jevnaldrende en liten julegave:

Penger igjen

– Vi hadde litt penger igjen. Og vedtok altså at vi skal bruke de på denne måten. Det blir altså først en gratis kinoforestilling for alle mellom 12 og 18 år mandag 19. desember – da det ellers skal være Ungdomskafe her på Bok og Blueshuset, forteller Celine Svanlund, som er leder for Ungdomsrådet.

– Kino er jo dyrt, og alle har kanskje ikke råd til å gå på kino midt i uka heller. Men nå kan alle komme, fortsetter ungdomsrådslederen.

Magi

Og filmen blir altså «Fabeldyret – og hvor de er å finne» – den flotte filmen som hadde premiere i november, og som fortsatt spilles på Notodden kino. Fortellingen om forfatteren og magizoologen Salmander Fisle (originalt Newt Scamander) og hans fabelaktige reiser for å oppdage magiske dyr. Handlingen foregår i New Yorks hemmelige magikermiljø, hele 70 år før Harry Potter leser boken hans på Galtvort. Filmen er basert på boken med samme navn fra 2001, forteller kinoen selv på sine nettsider.

Kjøpt forestillingen

– Vi har altså kjøpt hele forestillingen denne mandagen. Det blir ingen forhåndsbestilling av billetter – så det blir sånn at de som kommer først til døra får plass. Er det fullt når du kommer, får du ikke plass, forteller Svanlund.

Men kinoen har altså 165 plasser – så det skal være plass å finne.

Gjør noe sammen

– En fin måte å få samlet vennegjengen og gjøre noe sammen. Det gjelder også andre delen av julegaven fra Ungdomsrådet: En gratis og åpen dag på Tinfosbadet, mener Ungdomsrådslederen.

Det blir altså torsdag 29. desember, midt i den rolige romjula – og du må være mellom 12 og 18 år for å komme inn. Og det blir altså også gratis denne dagen.

Til alle

– vi ville gi en julegave til alle andre ungdommer i Notodden, og vi håper de setter pris på dette. Vi snakka også litt om å gi et bidrag til Telen og Familiehusets julegaveaksjon, og det er helt klart en kjempefin sak. Men vi ville altså gi noe som alle kunne gå på – noe som alle unge i Notodden samen kan ha glede av, sier Celine og ungdomsrådet.

Kommentarer til denne saken