UKM skal være en hurra-dag!

MELD DEG PÅ: Frode Flatland, Morten Omlid og  Torgeir Fossli oppfordrer alle ungdommer som driver med noe innen kulturfeltet til å melde seg på  UKM 2020 i Notodden Teater og en dag fullpakka med opplever og erfaring.

MELD DEG PÅ: Frode Flatland, Morten Omlid og Torgeir Fossli oppfordrer alle ungdommer som driver med noe innen kulturfeltet til å melde seg på UKM 2020 i Notodden Teater og en dag fullpakka med opplever og erfaring. Foto:

Synger du, lager du musikk, spiller du, skriver du dikt, trikser du med ball, maler du, danser du ballett eller folkedans, tegner du eller driver med noe annet? Alt passer inn, absolutt alt, passer inn i Ungdommens Kulturmønstring. Fy flate for en dag vi skal skape. Ungdommens kulturmønstrings skal være både fest og underholdning.

DEL

– Meld deg på! oppfordrer Frode Flatland fra Hjartdal kulturskole og parhestene Morten Omlid og Torgeir Fossli. De gleder seg til til «full pakke» og «stinn brakke» lørdag 29. februar. Smekkfull teatersal er målet og en dag så innholdsrik at den er sprekkeferdig. – Vi toner dette med konkurranse ned, Ungdommens kulturmønstring skal være og er en møteplass for ungdom med ungdom en kulturfestival for ungdom over en dag. Meld deg på nå! oppfordrer Torgeir Fossli.

LEVEVEI: Ida Frømyr Borgen gikk til  fylkesfinale Ungdommens Kulturmønstring i 2003. I dag lever hun av dansen som profesjonell danser og entertainer.

LEVEVEI: Ida Frømyr Borgen gikk til fylkesfinale Ungdommens Kulturmønstring i 2003. I dag lever hun av dansen som profesjonell danser og entertainer. Foto:

Gaute fra Staut er med!

Det blir en dag smekkfull av nye inntrykk for dem som melder seg på Ungdommens kulturmønstring – og selvsagt for publikum på den store kvelden i Notodden Teater.

– Vi har fått Gaute Ausrød fra Staut til å komme for å være mentor for dagen. Han skal gi scene-tips. Hva er smart og hva er ikke smart å gjøre på en scene. Han er jo en veldig erfaren og artist med mange priser i beltet sitt. Han har helt sikkert mye å lære bort til ungdommen, sier Frode Flatland. Og bare sånn for ordens skyld: en mentor er en klok rådgiver som også har lang erfaring. Gaute har alt.

- Dette blir knall, mener Torgeir Fossli som sammen med de andre har snekra kulturopplevelser på løpende bånd fra 10.00 til seine kvelden denne lørdagen.

Går i Juke Joint

– Og vi skal i Juke Joint Studio med ungdommene hvor de får lært om det å skulle spille inn en låt. Vi har musikere som skal bidra, men vi skal også spille inn de ungdommene som har lyst til å være med på en slik innspilling. Eirik Sauarlia fra Gulvdeal skal filme denne innspillinga i studioet og Halvor Halvorsen fra Juke Joint skal mikse musikken og legge det på filmen. Produktet skapt der og da skal vises på storskjerm i Notodden Teater under UKM-mønstringen, sier Morten Omlid – som sammen med de to andre berømmer Konsertservice, Juke Joint og Halvor Halvorsen for å være både velvilligheten og frivilligheten selv for å skape denne kulturfestivalen for ungdommen.

Litt skummelt

– Klart det var skummelt da jeg sto på scena første gang åtte år gammel i Ungdommens Kulturmønstring, men jeg deltok 10 ganger og lot meg ikke skremme, sier Frode Flatland, som kom til både fylkesfinaler og en gang også til landsfinalen i Trondheim. UKM har vært arrangert siden 1987 etter en modell fra Finland. Fra å være en konkurranse, har UKM utviklet seg til en dags kulturfestival.

PÅ PROFF SCENE: UKM Notodden og Hjartdal i 2018 hadde mange innslag, her er det Heidi Hegna fra Notodden kommune.

PÅ PROFF SCENE: UKM Notodden og Hjartdal i 2018 hadde mange innslag, her er det Heidi Hegna fra Notodden kommune. Foto:

– Jeg minnes et år da jeg gikk på musikklinja på videregående i Skien. Vi var fem bandmedlemmer fra fem kommuner og vi meldte oss på i alle fem kommunene for å få øke sjansen til å komme til fylkes- og landsfinalen, ler Frode.

Topp lyd og lys

– Vi skal arrangere en mønstring som er på linje med proffe konserter og oppsetninger. Gaute Ausrød er med, lyd og lys er av prima klasse, ute i foajeen blir det utstilling av kunst og andre fysiske installasjoner. Vi håper vi kan skape et arrangement i teatret på to til tre timer med innlagt pause. Vi håper også mamma, pappa, besteforeldre, tanter og onkler benker seg denne lørdagen på skuddsårsdagen, sier trekløveret som skal sende noen til fylkesfinalen. Derfra kan det bli en ny opplevelse i Trondheim hvor ungdom fra hele landet samles om egne og andres kulturinnslag.Artikkeltags