På ny skal Harry Potters univers settes ut i live på Brattrein Hotell. I år større enn i fjor.

Eksplosiv interesse

I fjor var det 48 påmeldte totalt. I år er det over 100 som har vist sin interesse, noe som gjør at det ble et "førstemann til mølla"-prinsipp for deltakelsen.

– Vi kan dessverre ikke gi skoleplass til alle. I år har vi fått presset det opp til 63 plasser, forteller Anica S. Henriksveen alias Professor Minerva Mc Snurp. Sammen med Rønnaug Rye-Hytten alias Fru Wittersen forteller hun at de har benyttet alle krinkler og kroker i det flotte hotellet for å få plass til alle deltakerne.

Utvidet

Galtvortskolen har utvidet sitt tilbud med fire dager i år.

Anica begrunner dette med at erfaringen fra i fjor viste at det ble for travelt for gjennomføringen av skolen, som har et stramt program.

Hun forteller at det er et omfattende program Galtvortelevene skal igjennom. Skoledagen er fra tidlig morgen til sein kveld. Elvene skal lære alt fra å trylle, fly på sopelime og spille Rumpeldunk, et slags ballspill ved bruk av sopelime.

Stort aldersspenn

Årets deltakere kommer fra hele landet, og alle har laget seg sin rollefigur i forkant av oppholdet på Galtvortskolen. Deltakerne er fra 12 år og opp til 22 år. De eldste elevene vil naturlig nok få litt ekstraoppgaver, noe som er helt vanlig på Galtvort.

Anica og Rønnaug forteller at hele Brattrein Hotell vil bli omgjort til Galtvort, det kommer ikke til å være en original vegg igjen i enkelte rom.

– Det er kjempegøy at vi får lov til denne totale omgjøringen. Uten hjelpen fra eieren av hotellet hadde vi ikke hatt mulighet til å gjennomføre dette, forteller Anica.

Pangstart

Åpningen av årets skole faller på samme dag som premièren på den nye filmen "Harry Potter og Halvblodsprinsen". Det vil bli ekstravagant med rød løper og et lite ekstra opplegg i kinoen denne dagen. Galtvortelevene vil være ikledd sitt kostyme, noe lærerne også vil være. Så det skal ikke ses bort ifra at en Harry Potter kopi kommer til å være i salen denne dagen.

Oppdateringer

Under Galtvortoppholdet er det ikke verken lov til å bruke internett eller mobiltelefon. Men på en eller annen "Harry Potter" måte skal det i år daglig gis oppdateringer i bilder og tekst på internett. Disse oppdateringene kan du finne ved å gå inn på telen.no.