Lørdag åpnet Akkerhaugen Rocksamfunn dørene slik at allmennheten kunne se hva som egentlig foregår på gamle Akkerhaugen stasjon. Foruten rocken, hadde tre av samfunnets medlemmer stilt ut sine kunstverker.

Jordnære

Lene forteller at mange har forutinntatte tanker om maleriene hennes, siden hun også spiller rock.
– Det er mange som tror at det er skikkelig heavy malerier jeg maler, sier lærerskolestudenten. Men maleriene hennes er tvert imot ganske jordnære. Spesielt opptatt er hun av kropp.

Kropp

– Jeg liker veldig å male damer. Damekroppen – det er det som fascinerer meg. Det er sånn svung over kvinnekroppen, forteller hun.
21-åringen drømmer imidlertid om å kunne male mer utradisjonell kunst.
– Jeg synes det er moro å blande. Jeg liker å blande litt stilarter, forteller hun.
– Når jeg blir litt flinkere, har jeg lyst til å begynne å «ødelegge» bildene mer, sier Lene engasjert.

Fest

Rockesamfunnet på Akkerhaugen har egentlig eksistert i rundt 20 år, men tilhold på den gamle stasjonen har de kun hatt de siste tre årene. Til sammen benytter 11 band rockesamfunnets lokaler til øving. Åtte av dem opptrådde lørdag. Fredag hadde dessuten samfunnet arrangert en rusfri ungdomsfest.

Møtested

– Vi forsøker å få til fire til fem arrangementer i året, sier talsmann Bjørn Arve Skjeslien. Han er ikke i tvil om at rockesamfunnet er et av de bedre i landet.
– Vi er best i Telemark. Notodden har bluesen – vi har rocken, slår han fast.
Fredag var 50 personer innom rockearrangementet på gamle Akkerhaugen stasjon. Ungrock-leder Karianne Vegheim (16) er godt fornøyd med det.
– Dette er et sted der alle kan møtes, sier hun.