Sankthansrock er Akkerhaugen Rocksamfunns (ARS) årlige sommerfest. Lørdag blir det 14. året Sankthansbålet blir tent på Akkerhaugens stasjon.

– Stasjonen er et utrolig kult sted. Det er helt strålende at ARS har fått overta bygget og drive det helt på egen hånd, sier Rory Hill i poprock-bandet fra Norwich.

Første utenlandstur

 Flere av bandmedlemmene har besøkt bygda flere ganger tidligere, da under navnet The Kabeedies.
– Vi ble kjent med Bjørn (Skjeslien i ARS journ.anm.) for fem år siden. Vi spilte på samme festival i England, og han var så grei å inviterte oss til Akkerhaugen. Vi bodde hos ham og skrev sanger. Første gangen var i januar, og da var alt dekket i snø. Andre gangen vi besøkte var det under en hetebølge i juni, så det var store kontraster, ler han.

Hill mener de lærte mye om det å være band under sine turer til Oslo og Sauherad.
– Det var noen av de første gangene vi var utenlands. Vi har reist litt mer siden da, og jeg har lært at nordmenn har en helt annen livsstil. Det å være i et så fredfullt samfunn, om­ring­et av fjell, der er noe en ikke gjør hver dag, mener han.

Heavy og lokalt

I tillegg til Keep Up stiller singer/songwriter Kim Lia med egensnekrede viser. DJ Morten Mus fra Gvarv og Line Kåsa med band er også på plakaten.
I tillegg er Warp Riders fra Halden booket.