Hegerberg gjorde suksess på NRK med sin turné rundt om i landet der han laget nye sanger for hver stopp. Dette har han fortsatt med, og nå er turen kommet til Telemark. 21. mai kommer han til Rjukan, og 23. mai til Carbiden på Notodden.

På sin nettside bareegilblogg.no ber han nå om publikums hjelp til å lage låter for de to telemarksbyene:
- Av og til lurer jeg på om lokal låt-generatoren min faktisk tenker sjæl og plukker ut temaer som passer til det aktuelle stedet jeg skal spille. De neste to konsertene jeg skal spille er jo i Telemark og til begge plassene har det samme temaet blitt plukket ut; en bilsang om angjeldende sted.
Under ordinære omstendigheter ville jeg nok tenkt at det ble for likt for å lage to sanger til samme uke i det samme geografiske distriktet og valgt en ny oppgave til sted nr. 2, men ved nærmere ettertanke passet det såpass bra at jeg tenkte at det måtte ligge noe mer bak. For er ikke Telemark bilfylket framfor noe, bortsett fra kanskje Østfold? Og er ikke Notodden nettopp kjent for sin råning i Storgata? Og er ikke Rjukan så vanvittig langt fra folkeskikken at alle er avhengig av bil til selv de minste gjøremål? Her er bilkulturen så sammenvevd med folkekulturen at det er vanskelig å tenke seg de to fra hverandre, skriver Bare Egil i bloggen sin. Nå trenger han hjelp til tema rundt den lokale bilkulturen:

- Har dere noen innspill om hvilke bilmerker som er vanlige i de respektive byene? Har dere noen gode bilrelaterte historier fra de angjeldende plasser? Har dere noen ekstra gode bilhistorier fra andre steder som jeg kan overføre til disse byene i form av en sang? Har dere noen eksempler på andre artisters store billåter som jeg kan trekke veksler på?
Har dere annen info fra Notodden/Rjukan som kan egne seg? Noen fakta om forholdet mellom industriarbeider og funksjonær i eldre tid, kanskje? Alt er av interesse. Alt kan omdannes til stor kunst i det store pågående kunstneriske samarbeidsprosjektet Bare Egil skriver lokale låter ved hjelp av sine fans på bloggen.

Vil du hjelpe Bare Egil, så gå inn på bareegilblogg.no