NRK sender fra Notodden

FOKUS PÅ NOTODDEN: Programlederne Noman Mubashir, Tarjei Strøm og Hege Iren Hanssen er klar for direktesending fra bluesbyen Notodden onsdag kveld.

FOKUS PÅ NOTODDEN: Programlederne Noman Mubashir, Tarjei Strøm og Hege Iren Hanssen er klar for direktesending fra bluesbyen Notodden onsdag kveld. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Aktualitetsprogrammet "Norge nå" på NRK1 tar turen til Notodden i dag.

DEL

TV-teamet tilbringer uken i Telemark hvor de startet uken i Høydalsmo på mandag og forflyttet seg til Vinje tirsdag. Nå er det omreisende teamet på vei til Notodden.

Onsdagskveldens program tar nemlig for seg Notodden Blues Festival - dens historie og fremtid. Bakgrunnen er at det etter 30 år med en stadig voksende festival, blusset opp diskusjonene rundt festivalens fremtid i høst etter en dårlig besøkt blueshelg.

"Den tilsynelatende evigvarende festivalen har slitt og holdt nesten på å bli historie mens diskusjonen har gått blant innbyggerne" står det i programomtalen.

Direktesendingen vil skje fra Juke Joint Studio i Bok & Blueshuset hvor Jostein Forsberg representerer festivalledelsen. Medvirkende i programmet er også bluesartist Kåre Virud, tidligere biblioteksjef og pådriver for Bok & Blueshuset Ragnhild Kraugerud og bluesartist Heidi Blåsmo som flyttet til bluesbyen for å bo i bluesmiljøet og nå nyter suksess med bandet sitt.

Notodden blues festival, nye torget

Notodden blues festival, nye torget

- Vi er jo veldig spent, for vi vet jo ikke helt hvordan NRK har lagt det opp. Direktesending er alltid litt ekstra spesielt, sier Jostein Forsberg, som vet at det også skal brukes en del av NRKs egne arkivopptak fra tidligere bluesfestivaler som innslag i programmet.

Seerne blir dessuten vist hva slags spor bluesfestivalen har satt. Ett av dem er bluesstudiet ved universitetet som nå er en realitet. Studenter ved studiet bidrar musikalsk i studioet i direktesendingen.

Artikkeltags