Gå til sidens hovedinnhold

Nivelkinn ved Møllargutstugo

Artikkelen er over 18 år gammel

I vår kunne Øyonn Groven Myhren og Odd Nordstoga motta Spellemannprisen for plata «Nivelkinn». Neste torsdag tar duoen med seg Aslaug Vaas tekstskatt til Møllargutstugo på Akkerhaugen.

–Vi er begge veldig stolte over at vi vant Spellemannprisen for plata vår, ikke minst på grunn av at det var så mange flotte plater blant de nominerte i folkemusikklassa, sier Odd Nordstoga til Telen.
–Det var på mange måter en drøm som gikk i oppfyllelse. Vi hadde jo jobba veldig med dette stoffet, og var i utgangspunktet godt fornøyd med alle de positive tilbakemeldingene vi hadde fått. Da vi i tillegg opplevde å ikke bare bli nominert men også å vinne Spellemannprisen så var det ganske stort, innrømmer han.

Anerkjennelse

–Prisen har ikke akkurat ført til at vi blir ringt ned av arrangører og plateselskap, men for oss er det likevel viktig å få et kvalitetsstempel og dermed en anerkjennelse av nøytrale folk, sier Nordstoga.
Bestillingsverket til Telemarkfestivalen 2001 blei lansert på plate i august 2002. Platelanseringa skjedde i Bø i Telemark ett år etter suksessframføringa på Telemarkfestivalen, og med prinsesse Märtha Louise på første rad var det god grunn til å snakke om en kongelig lansering.

Diktsyklus

«Nivelkinn» er en egen diktsyklus i Aslaug Vaa’s debutsamling «Nord i leite» fra 1934. Det er et trekantdrama lagt til Nivelkinn, et fantasirike som har klare geografiske og språklige likhetstrekk med dikterens oppvekst i Kviteseid.
Øyonn Groven Myhren og Odd Nordstoga har i sitt arbeid gitt Aslaug Vaas diktsyklus en musikalsk drakt. Til de gamle tekstene har de to først og fremst laget folkemusikkinspirert musikk, men på plata finnes også musikk som ligger mer i «crossover»-landskapet. Dermed skulle både plata og konserten appellere til et bredt publikum.

Solo

–Møllargutstugo er en flott plass som det er trivelig å spille på, sier Odd Nordstoga, som tidligere i sommer besøkte stedet med gruppa Blåmann Blåmann.
–Nå håper jeg bare publikum vil sette seg litt nærmere scenen slik at vi får enda bedre kontakt med publikum, sier Odd, som nå er i ferd med å gå solo.
–I sommer skal jeg gjøre noen solojobber, og i høst skal jeg i studio for å spille inn en soloplate. Det gleder jeg meg veldig til, sier Nordstoga.
Det er Hans Olav Sauar som vil være konferansier på konserten, som om man mot formodning skulle få dårlig vær vil bli arrangert i det gamle murhuset ved Norsjø ferieland.

Kommentarer til denne saken