Moro med pappas vers

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Det ble mye latter da Vilde Bjerke serverte ungene i Villamoen barnehage pappas kjente rim og regler.

DEL

Med en av Norges fremste forfattere, André Bjerke, som far og skuespillerinnen Henny Moan som mor, så har Vilde Bjerke (48) nok av kunstneriske gener i blodet. Det har hun vist både som artist, skuespiller og forfatter. De siste tiårene har hun jobbet aktivt for å formidle sin fars forfatterskap. Hun har gitt ut CD-er med André Bjerkes barnevers, samt skrevet boken "Du visste om et land - Om min far André Bjerke" (2002).

Barnehager

I tillegg holder hun rundt 400 forestillinger i året for barnehager og småskoletrinnet der hun bruker en rekke av farens morovers til stor fryd for både små og store barn. Tirsdag hadde hun rundt 40 forventningsfulle barnehagebarn på Villamoen i sin hule hånd i en snau time. Det er i seg selv en bragd.

Morsom barndom

Mye latter var det garantert også i barndommen for Vilde.

– Mange av moroversene og reglene som pappa skrev var enten om oss eller for oss, forteller hun, og røper dermed at hun hadde mange gode stunder med sin far der latteren satt løst. At de mer enn førti år gamle versene slår an i dag også var det liten tvil om. Barna på Villamoen lo så de ristet og Vilde Bjerke lo med dem.

Artikkeltags