Vil lage actionfilm i Notodden

SPONSORJAKT: Kai Johnny Mosaker fra Notodden og Stacy Paul Rugely fra Hollywood vil spille inn actionfilm på Notodden. Nå jakter de på lokal drahjelp til prosjektet.

SPONSORJAKT: Kai Johnny Mosaker fra Notodden og Stacy Paul Rugely fra Hollywood vil spille inn actionfilm på Notodden. Nå jakter de på lokal drahjelp til prosjektet.

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Arbeidet er i gang med å skaffe penger til å spille inn en politisk actionthriller i Notodden. «Bak skjulte masker» har produsent fra Hollywood, og Bjørn Sundquist, Maria Mørkrid og Trym Torson på rollelisten.

DEL

Går det som initiativtakerne til filmprosjektet håper vil filmproduksjonen legge sin hovedbase til Notodden. Det mye takket være Kai Johnny Mosaker, i musikkmiljøet bedre kjent som Trym Torson, trommisen i det legendariske metalbandet Emperor fra Notodden. De har fans over hele verden, blant annet manusforfatter og regissør Stacy Paul Rugely, som driver Thanapaulis Films i Hollywood.

Fantastisk sted

– Jeg startet som fan av Emperor og har de siste syv årene også vært en god venn av Trym, forteller Stacy.

LES OGSÅ: Storselgende trommis

– Jeg begynte å skrive historien i London sent i fjor, og da jeg var en snartur og besøkte Trym i Notodden, og så dette vakre landskapet og de hyggelige menneskene som bor her førte det til at jeg bestemte meg for å legge storyen til Norge.

Om Emperor havner som filmmusikk er usikkert, men teamet har fått den norskættede australske filmkomponisten Sven Libæk (The Life Aquatic m Bill Murray) med på laget.

Leiemorder

Trym Torson vil spille hovedrollen som en leiemorder som lever et hemmelig dobbeltliv. Hans kvinnelige motspiller blir Maria Mørkrid, som TV-seere sist så i braksuksessen «Lillyhammer». I tillegg har en av landets mest anerkjente skuespillere Bjørn Sundquist takket ja til rollen som en politiker av det ikke aller mest sympatiske slaget.

– Min karakter har også en mykere side, og hele filmen handler om at både politikere og andre mennesker ofte lever med dobbeltroller, sier Trym, som også er med som produsent.

Har talent fra scenen

– Trym har et naturlig skuespillertalent som han har opparbeidet seg etter mange år på scenen som musiker. Da spiller han jo også en rolle, så dette har han tatt veldig lett, sier Stacy, som mener Notodden er perfekt lokalisering for filmproduksjonen:

– Notodden har spennende natur i tillegg til at man med de rette kameravinklene kan få både landlige og urbane miljøer. I tillegg til å filme her på Notodden vil noen scener også spilles inn i Oslo og på Malta, forteller han. Nå håper de to på positiv mottakelse i lokalt næringsliv:

Trenger penger

– Vi har allerede fått mye hjelp og støtte fra folk som synes det er fett at det skjer noe her i byen, men det trengs også kroner for å betale utgifter. Budsjettet er på rundt 1,5 millioner kroner, noe som er svært beskjedent for en spillefilm, og vi søker også offentlige støtteordninger. I de hektiske ukene innspillingen pågår vil det merkes godt i Notodden. Bare i film- crewet blir det rundt 30 personer. I tillegg kommer skuespillere, statister og andre involverte, sier de to.

Produksjonsplanene begynte i midten av mars, nå har Stacy flyttet midlertidig til Notodden, hvor filmingen til produksjonstraileren nederst på denne siden allerede er fullført.

Artikkeltags