Gå til sidens hovedinnhold

Se en smakebit av Akkerhaugenspela

Artikkelen er over 7 år gammel

Kittil Brekke og Halvor Langåsdalen prater sammen om hvorfor unge mennesker trekkes til folkemusikken. Lørdag 1. mars er det det duket for Akkerhaugenspela igjen.

For andre året på rad skal Akkerhaugen Rocksamfunn samle de folkemusikkinteresserte på Akkerhaugen stasjon. I fjor var Akkerhaugenspela deres første arrangement etter at de offisielt overtok bygget fra Sauherad kommune. Nå vil rockeklubben gjøre spela til en årlig tradisjon.

Flere spellemenn

I tillegg til Brekke og Langåsdalens kveding og historiefortelling vil Hallvard T. Bjørgum opptre. Han vil ta for seg Sauherads rockestjerner, nemlig Myllarguten og Lars Fykerud.

– Man kan si at Myllarguten og Fykeruden var sin tids rockestjerner, begge to reiste også til USA for å vise fram musikken sin. Ikke ulikt hvordan mange rockeband tenker i dag når de reiser over til USA for å turnere og nå ut til et større publikum, sier Bjørn Skjeslien i rocksamfunnet.

Gamle viser

Et eksempel på hva Brekke og Langåsdalen vil finne på kan du se i videoen ovenfor.

– Det som er så fantastisk er at når Kittil får en assosiasjon så kommer teksten og låtene. Så vil jeg forsøke å binde sammen det han synger med historier, sier Langåsdalen.

Da Telen møtte de var det ikke helt spikret hvilke viser de ville dra frem.

– Man havner fort i Seljord. Det blir gamle viser, noen kjente og noen ukjente.

– Hvor gamle viser snakker vi om?

– Nei, du hedenske tid! De blir så gamle som tilbake til 1700-tallet.

Les mer i mandagens Telen.

Kommentarer til denne saken