Odd feirer ti år på Kartfestivalen

Odd Nordstoga er klar for Kartfestivalen 16. august.

Odd Nordstoga er klar for Kartfestivalen 16. august.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Kartfestivalen er ti år og det er også ti år siden Odd Nordstoga slo gjennom for alvor i Norge. Slikt blir det en heidundrende jubileumsfest av i Farstadparken den 16. august.

DEL

- Denne konserten avtalte vi med Odd allerede i fjor vinter. Når vi begge feirer ti år til sommeren så er det perfekt å slå feiringen sammen med Odd på festivalplakaten, sier Jo Henning Kåsin i Kartfestivalen.

- Odd har holdt seg langt unna hitene sine det siste året, men til sommeren er han klar med et gedigent orkester og en skikkelig hitparade, sier Kåsin.

Det er i år ti år siden Odd Nordstoga slo gjennom for alvor i norsk offentlighet med plata Luring og ikke minst sangen "Kveldssong for deg og meg", eller "Grisen står og hyler" som hele Norge gikk og sang på. Siden den gang har Nordstoga gitt ut ytterligere fire soloplater i tillegg til TV-seriemusikken til Linus i Svingen, megasuksessen Strålande Jul sammen med Sissel Kyrkjebø og årets album Heimafrå sammen med Norges nye sangskatt - Ingebjørg Bratland. Sistnevnte ble av VG kåret til en av årets ti beste plater.
Sommerens turné skal med tut og trøkk feire ti år på topp. Grisen var først, men siden 2004 har låter som "Lause ting", "Dagane", "Frøken Franzen", "Bestevenn", "Ein farfar i livet", "November", "Farvel til deg" og mange flere vokst seg fram og forbi i folks bevissthet og gitt Nordstoga en unik plass i norsk musikkliv. Dette skal feires med en knallturné til sommeren med noen få og eksklusive konserter. Med et suverent band i ryggen og en bunke kanonlåter i bagasjen skal publikum på Kartfestivalen tas med gjennom ti år med Odd og feire både musikken, kjærligheten og den herlige norske sensommerkvelden ved Gvarv-elva.

- Så vidt vi vet blir dette den eneste konserten Nordstoga gjør her i Telemark i sommer, og det blir starten på en sterk festivallørdag, lover Kåsin.

- Nordstoga og bandet går på i sju- åttetida på kvelden, og han er en suveren artist og musiker som er spiselig for de fleste som liker god musikk. Vi vil komme opp med flere store artister utover kvelden. I anledning jubileet vil vi ha et bredere og større festivalprogram enn noen gang før, og artistbudsjettet ligger an til å bli doblet i forhold til i fjor, sier Kåsin.

Med kanonbookinger som Go Go Bordello i 2001 og ikke minst fjorårets store høydepunkt med The Avett Brothers har festivalarrangørene lagt lista og forventningene høyt foran årets jubileumsfest innser Kåsin.

- Det er konserter det er vanskelig å følge opp innen samme sjanger, og som vi derfor heller ikke strekker oss etter å toppe. Det er fordelen med å stå så fritt som vi gjør innen musikksjangerne. Vi strekker oss hvert år etter å ha en god dynamikk med tanke på headlinerne, ved å ha noe folk kjenner og noe mer ukjent med litt "skarpere kanter". Da har det vist seg at høydepunktene automatisk dukker opp, sier Kåsin.

Artikkeltags