Fem av tolv kunstnere var til stede da Galleri Nyhuus presenterte et variert og spennende program for årets juleutstilling.

Aldri har Halvor Holtskog stilt ut så mange forskjellige kunstuttrykk på en gang.

Forskjellige uttrykk

Det blir blant annet ikoner, skulpturer, litografier, malerier, glasskunst, gipstrykk og silketrykk å se når Galleri Nyhuus åpner dørene klokken 12 på fredag.

Til stede i går var Johnny Andvik, Børre Kaasa, Pål S. Gunnæs, Ingeborg Gran og Ferdinand Wylller stiller alle med kunst, og var til stede på gårsdagens pressekonferanse.

Til tross for at de har forskjellige bakgrunner, og uttrykk, var det god bød gårsdagens seanse på dype kunstdiskusjoner og god stemning.

Lover mangfold

Gallerist Halvor Holtskog er spent før åpningen, og lover at utstillingen vil by på noe for alle.

– Publikum får en god opplevelse enten de er erfarne eller om de går på kunstutstilling for første gang, lover Holtskog. Vi har aldri hatt et sånn mangfold i kunstuttrykk og nasjonaliteter, fortsetter han.

Når det gjelder internasjonale navn stiller Dang Van Ty og Nguyen Van Cuong fra Vietnam, ut fargerike bilder og gipstrykk. Tyske Frederike Zeit stiller ut svært spesielle keramikkskulpturer, mens svenske Gro Eriksson viser fram sin glassdesign som allerede er å finne på flere populære utsalgssteder.

Inspirert av Telemark

Maleren Johnny Andvik fra Porsgrunn regnes som en av sin generasjons fremste figurative malere i Skandinavia. Store deler av inspirasjonen finner han i naturen i Telemark, blant annet i område rundt Evju bygdetun og på Hørte.

– Du trenger bare snu deg rundt å se dine egne omgivelser for inspirasjon. Jeg har brukt Evju som uteatelier lenge. Jeg har med stafili, sekk, niste og det jeg trenger, så fyrer jeg meg gjerne et bål og koser meg når jeg holder på, forteller Andvik.

Julegaver

For dem som lurer på hva de skal finne på til jul kan det kanskje være verdt å ta turen til Galleri Nyhuus. Blir malerier feil kan det kanskje friste med ei ølhøne, for de som er glad i tradisjonelle drikkekar.

Verdt å nevne er også Ingeborg Grans smykker i glass og sølv, og Gro Erikssons populære glassnisser.

Prøvevisning

Etter at kunstnerne hadde forlatt gårsdagens seanse, dukket to eldre fruer fra Kongsberg opp. De fikk lov til å ta en sniktitt på utstillingen, og ble imponert over det de fikk se.

–Dette var flott og variert, og veldig spesielt med disse omgivelsene, skrøt de. Utstilling vil pågå de tre neste helgene.