Det er filmen «Harry Potter og the Deathly Hallows» som nå igjen får det til å boble i blodårene på tusenvis av Potter-fan over hele landet.

Og de sprøeste av de sprø Potter-fansene stiller i sine Galtvortkostymer i Oslo i kveld, og den onde fyrst Voldemort sender 55 dødsetere for å kaste litt uhygge over premièren.

Direkte i NRK

For Galtvortskolen grunnlegger, Anica Seljestad, starter dagen grytidlig med direkteintervju i morgennyhetene i NRK Fjernsynet.

–Samtlige fra sommerskolen på Brattrein kommer til førpremièren på Colosseum hvor det er allerede er bygget opp en fasade fra Galtvort, forteller en lettere stresset Galtvortrektor. –Hit kommer Galtvort-elever fra absolutt hele landet for å delta, legger hun stolt til.

Alle er med

–På hvilken måte deltar dere?

–Dødseterne i sine svarte kapper, hvor ansiktet knapt er synlig, står på begge sider av den røde løperen, både utenfor og inne i kinofoajeen. Vi andre myldrer litt rundt blant gjestene og spiller våre roller, sier Seljestad.

–Ingen førpremierenerver?

–Vi er selvsagt spente, men vi har vært med på dette før, og jeg er sikker på at det skal gå bra også denne gangen. Husk at samtlige elever fra Galtvortskolen er spesialister på Harry Potter og kjenner rollene bedre enn de fleste.

–Dere er den eneste Galtvortskolen i landet ...

–Vi er den eneste i hele verden og den er patentert, så den kan ingen ta fra oss, sier hun.