Kent til Kongsberg i sommer

Artikkelen er over 5 år gammel

Det svenske rockebandet Kent er klar for Kongsberg Jazzfestival i sommer.

DEL

- Vi er veldig glade for å kunne presentere Kent under jubileumsfestivalen i 2014, og ser frem til en kjempekveld på Kirketorget! Vi vil senere presentere flere headlinere til samme kveld, så her er det bare å følge med, skriver festivalen i en pressemelding.

Kent har siden de debuterte i 1995 posisjonert seg som et av de største bandene i skandinavia. Etter suksessen i 2012 med ”Jag är inte redd for mörket” der åpningssporet ble beskrevet av Marius Asp i Lydverket som noe av det flotteste bandet har presentert det siste tiåret er de nå endelig i studio med ny plate, og forventningene er skyhøye.

I 2002 fikk Kent sitt store gjennombrudd i Norge med albumet “Vapen och ammunition”, der hitlåten ”Dom andra” førte til at hele Norge ble kjent med bandet. I Sverige er Kent å regne som superstjerner, der de blant annet har prestert å selge 30.000 billetter til Stockholm Stadion på under tre timer.

Kent er et band med bred publikumsappell, og har fans både blant det mer kresne rockepublikummet og mannen i gata. Bandet har blitt beskrevet som et Nordens U2, Coldplay eller Depeche Mode, og til tross for at de har holdt på i snart 25 år regnes de fremdeles som nyskapende og høyaktuelle. Bandet spilte sist i Norge i 2012, og fansen har siden ventet tålmodig på flere muligheter til å oppleve rockefavorittene, skriver jazzfestivalen i pressemeldingen.


 

Artikkeltags