Jens Olav Haugen fra Akkerhaugen fikk en strålende melding fra Nashville denne uka. Han er kommet til finalen i den prestisjetunge låtskriverkonkurransen International Songwriting Competition (ISC), som har sin base i Nashville. Blant rundt 20 000 innsendte bidrag er det nå drøyt 300 igjen, og disse fordeler seg på rundt 20 ulike kategorier.

Fra hele verden

Haugen er finalist i instrumentalklassen med låta «Rememberance» fra soloplata «Other Streets» som kom ut i 2012. I denne klassen konkurrerer han med 15 andre bidrag fra blant annet USA, Canada, Tyskland, England, Hellas og Japan. Kun et annet bidrag kommer fra Norge i finalen, og det er Billy T Band i klassen for blues.

LES OGSÅ: Jens går egne veier

Eksotisk hardingfele

– Av en eller annen grunn så har jeg stadig fått mails fra ISC, har vel havnet på ei liste en gang, så ville jeg for moro skyld prøve å sende inn et bidrag. Jeg tror kanskje det er det litt «eksotiske» med det flotte hardingfelespillet til Per Anders Buen Garnås som har gjort susen. Gøy er det uansett, så får vi se hva som skjer videre, sier Jens.

Solid jury

Hvor stort ISC egentlig er ser man når man sjekker hvem som sitter i juryen. I tillegg til sjefene for de store internasjonale plateselskapene finner vi også en rekke anerkjente artister, blant dem storheter som Tom Waits og Jeff Beck, som nå kanskje skal lytte på musikk fra Akkerhaugen.