Gå til sidens hovedinnhold

Hyllest til Virud

Artikkelen er over 7 år gammel

– Det må være den største æren en artist kan oppleve å få høre så mange flotte versjoner av ens egne låter.

Kåre Virud var nesten stum av beundring da Telen snakket med ham etter Virak for Virud lørdag kveld. Da hadde han blitt feiret i tre timer til ende med musikk og godord. Bandene sto i kø for å hylle bluesnestoren som fylte 70 år nyttårsaften.

Noe å se tilbake på

– Jeg tror jeg husker alle bidrag-ene. Men jeg håper jeg kan få et opptak av konserten som jeg kan mimre til på Haugmotun om noen år, smilte Kåre.
I så fall vil han få se igjen Norske menn i hus og hytte, Telemark Blueslag, Teen Beats, Caravan Bluesband, Terry Lehns, David Eriksen, Spoonful of Blues, Notodden Blues Band, Jærnverket, Damer i Blues og Tuva Syvertsen.

Inspirert av Kåre

Tuva fra Valkyrien Allstars var aldri i tvil om at hun ville bli med og hylle Kåre Virud:
– Jeg har vært fan av Kåre i mange år. Det var jo bluesmusiker jeg ville bli. Da jeg var 16 år var jeg veldig glad i Kristin Berglund, og det var hun som introduserte meg for Kåres musikk, forteller hun Telen.
Lørdag fremførte hun «Osloblues» med sin egen vri. Blues ble forvandlet til folkemusikk – og det var øredøvende stillhet i salen.

Hyllet av kompisene

Kåres utenbys kamerater hadde også tatt turen. Blant dem Rolf Åkervik, dikteren Jan Erik Vold, forfatter Lars Saabye Christensen og Kåres eget band Kåre Virud Band. Og til slutt bød Kåre selv på «Gjennom Ild og vann».

Kommentarer til denne saken