– Det er veldig hyggelig å få en Gullplate og jeg tenker at det helt klart også er en anerkjennelse av kvaliteten på musikktjenestene mine når slikt kan skje, sier Njål Frode Lie.

Sangen «Revolver» av artisten Philter er nå er strømmet over 1,5 millioner ganger på musikktjenestene Spotify og Wimp. Lie har en del av æren.

Mastering er nemlig den siste finjusteringen av musikk før det er klart til utgivelse. Lyden friskes opp og balanseres. Til slutt settes det opp id-punkter for cd-spor og andre tekniske finesser.

– Notodden er ikke en storby, men med muligheten for å sende filer enkelt over internett er det en del type jobber man faktisk kan gjøre like bra her som i mer sentrale strøk, og jeg har kunder fra hele Norge og faktisk også fra en del andre land, sier Njål Frode.

Til tross for internasjonal suksess jobber han likevel gjerne med lokale artister.

– Da blir det ofte både opptak, vanligvis i Juke Joint Studio, og miksing og mastering i mitt eget studio, og jeg trives veldig godt med å være med på hele prosessen, sier han og understreker:

– Det er veldig mange flotte og flinke artister i området her som helt klart holder nivå med de beste i Norge.

Han betjener musikkbransjen under selskapsnavnet «NFL Produksjoner» med tjenester som opptak, miksing og mastering, og også fulle produksjoner av sanger.