Tenk om du kunne flykte til en verden av magi, hvor tryllestaver og formler får de merkeligste ting til å skje og barn kan lære å fly på sopelimer! For tredje år på rad skal denne drømmen realiseres for 65 barn på Galtvortskolens sommerleir. Påmeldingen har aldri vært større. Hele 100 barn måtte stå på venteliste i år.

–Det er helt sjukt!, sier Anica Seljestad, ildsjelen bak suksessen.

Les mer om Galtvortskolen på MinTelen!

Tryllestaven svinges

De 65 heldige som har fått plass flytter inn i magiens verden på Brattrein neste uke. I løpet av uken skal de gjennom en rekke trollete aktiviteter som eliksirtimer, transmigrasjon, urtologi og astronomi. For dem som ikke har dette inne som en del av sitt standardvokabular så er dette helt normale aktiviteter for en elev på Galtvortskolen.

– Det nye i år er at vi skal ha duellklubb. Noen av barna har vært litt skuffa over at vi ikke har hatt trylling på programmet tidligere, så i år har vi lagt inn dette, sier Anica.

Hverdagsmagi

I 2004 startet Anica en nettside for Harry Potter-fans. Den enorme responsen førte henne inn på tanken om å arrangere et treff hvor likesinnete kunne møtes.

–Entusiasmen jeg møtte slo meg i brystet. Jeg fikk lyst til å skape noe som ga hverdagen litt magi, sier hun.

Og det har hun klart til gagns.

–Det er ikke lett å engasjere unge i dag, så det er veldig moro å få det til, sier hun stolt.

Fantasiens Disneyland

Og det er tydelig at det er behov for litt utradisjonelle aktiviteter for barn.

– Mange av barna som kommer er ganske sjenerte, men når de drar igjen er de nesten som nye personer. Det er fantastisk å se utviklingen deres i løpet av uka, sier hun oppglødd.

Selv ville hun gjort alt hun kunne for å få være med hvis det hadde eksistert et liknende tilbud da hun var ung.

–Galtvortskolen er mitt Disneyland!, sier hun.