Fikk eksperthjelp i lausdans

ARTIG: Magnus Solberg og Ingrid Johanne Tøftvang fra 1 STB hadde sine folkedansleksjoner i går – og mente det var artig.

ARTIG: Magnus Solberg og Ingrid Johanne Tøftvang fra 1 STB hadde sine folkedansleksjoner i går – og mente det var artig.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Denne uka får flere hundre elever ved Notodden videregående skole sin kanskje aller første innføring i folkedans. (Se video i bunnen av artikkelen!)

DEL

–Artig dette her. Interessant og kulturelt! mener 16-åringene Magnus Solberg og Ingrid Johanne Tøftvang i klasse 1 STB, som hadde sin folkedansøkt i gymtimene tirsdag formiddag. De har begge prøvd lite grann før. Men ikke siden tida på barneskolen i Lisleherad.

–Kjempeflinke elever. De er interesserte og var med hele tiden. Dette er jo noe de vanligvis ikke gjør på skolen. Og de danser kanskje ikke så mye folkedans utenfor skolen heller, oppsummerte danseinstruktør Sigbjørn Rua, landskjent folkedanser, bosatt på Bolkesjø.

Dansetilbudet på Notodden videregående denne uka er en del av et landsomfattende prosjekt i regi av Norsk senter for folkemusikk og folkedans. Målet er at samtlige videregående skoler i samtlige fylker skal få tilbudet. Telemark er fylket nummer åtte i rekken, og de aller fleste videregående skolene er med på prosjektet, som vil strekke seg over tre år.

Artikkeltags