Wold, som for tiden bor i Seattle med sin familie har i allfall falt fullstendig, ikke bare for byen, men også for folkene som bor her:
–I tillegg til å lete etter en passende bolig har jeg møtt utrolig mange positive og engasjerte mennesker her i byen. At det finnes så mange mennesker som driver med musikk i en så vidt liten by er helt utrolig, sier Wold, som har lagt en hektisk uke bak seg. Han har fått tid til å øve med R&B Express, han har besøkt Kåre Virud og jammet med ham og Jostein Forsberg i Skien, han har vært på bluesklubben, hatt møte med Notodden Utvikling med tanke på etableringen av sitt veteranlydstudio, og han har rukket å stue ankelen på en fottur ved Bolkesjø.

Hendrix

At Steve endte opp som aktiv musiker og plateprodusent var neppe til å unngå. Påvirkningen burde være rimelig stor da han som tenåring hadde adresse Haight-Ashbury, San Fransico fra 1965 til 1967. Dette var rett tid til rett sted for folk som liker rockemusikk. Dette var det store hippie-senteret i USA. der var der alle band verdt å nevne fra 60-tallet spilte og gjerne også bodde i kollektiv. Der og da skjønte ikke Steve hva han var med på:
–Jeg var på Filmore og så band spille nesten daglig. Her var lokale band som The Greatful Dead, The Doors, Janis Joplin osv. I ’67 haiket jeg ut til Montrey Pop Festival og så konserten der Jimi Hendrix tente på gitaren. Først i ettertid har jeg skjønt hvor heldig jeg var som fikk med meg alt dette. Den gang var det for meg som det sikkert blir for notoddenfolk å stikke på Bellman for å høre lokale band, forklarer den trivelige amerikaneren, som nå ønsker å gjøre Notodden til familiens nye hjem.

Annonsene

–Jeg har bodd i Norge før, og vet hvordan høsten kan være. Derfor ønsket jeg å oppleve byen i skikkelig novembervær, og det har jeg gjort til gangs. Men jeg har likevel hatt en flott uke og blitt bare enda mer sikker på at vi gjør rett i å flytte hit. Så langt har jeg ennå ikke funnet det huset jeg leter etter, et 80-100 år gammelt hus med god plass som jeg gjerne kan pusse opp selv. Jeg abonnerer imidlertid på Telen hjemme i USA, og vil følge boligannonsene nøye. I tillegg har jeg gardert meg med folk her i byen som vil følge med på boligmarkedet. Nå reiser jeg uansett hjem for å planlegge flyttingen, sier Steve, som tar med seg sin norske kone Elisabeth og tre sønner mellom 11 og 17 år på flyttelasset når han kommer tilbake en gang i mai.