Gå til sidens hovedinnhold

Hekta på rock

Artikkelen er over 18 år gammel

Ole Torjus (11) på Gvarv er hekta på rock. Sist fredag sjarmerte han i senk et publikum på rundt 80 langt eldre rockefans under Valentines rock på Akkerhaugen rockklubb.

Åtte band stilte på scenen den kvelden. Og arrangørene ville gjerne ha med seg stortalentet Ole Torjus Hofvind – og stablet sammen et lite band til han, som et av de åtte banda.
11-åringen var vokalist og gitarist i bandet – og framførte to egne låter. Ingen av de andre banda var i nærheten av Ole Torjus sitt scenetekke og publikumsfrieri. Som en annen Frank Sinatra holdt Ole Torjus myndig publikum i sin hule hånd.

Vant med scenen

–Jeg er jo vant til å være på en scene. Har stilt på scenen både med skolekoret og med Gvarv skolekorps. Og det er veldig kjekt å ikke ha sceneskrekk. Da blir det noe helt annet å spille, mener 11-åringen – som ikke er kjent for å si nei takk til å stå på en scene:
–Det er bare noe sånt som kommer. Hvis du opptrer mye, og ser mye på folk som opptrer, og hvis du syns det er bra det du ser, så kan du jo gjøre det samme, mener 11-åringen.
Til vanlig spiller Ole Torjus slagverk i skolekorpset sitt. Men han fikk gitarforsterker av farmor og farfar til jul – og da ble han hekta på rock.
Stort sett gjør han ikke annet enn å spille, bekrefter også pappa Ole Sigurd.

Sant tidlig

–Ole Torjus har sunget rent helt siden han begynte å synge. Og han begynte å synge omtrent da han begynte å snakke. Så ble han da også sunget mye for lenge før han begynte å snakke, forteller pappa.
11-åringen begynte å ta gitartimer, med Pedro fra bandet Inti, allerede da han gikk i førsteklasse på skolen. Men året etter begynte han å spille trommer under trommelærer, og korpsdirigent, Steinar Dahl. Og i den senere tid har pappa Ole Sigurd delt sine gitarkunnskaper med sønnen sin. For pappa har en musikalsk fortid fra Skiens rockeverden.
–Pappa er flink, han. Han var i hvert fall flink, sier Ole Torjus.

Vil spille

Han har lyst til å spill mer rock. Har skrevet en haug med tekster, som han kan sette musikk til. Men Ole Torjus vet ikke om det blir noe band på han. For det er ikke så mange på hans beskjedne alder som spiller rock i band.
11-åringen er liksom ikke i tvil om at det er musiker han skal bli når han blir stor:
–Jeg skjønner ikke at jeg kan bli noe annet enn musiker. For jeg gjør jo ikke annet enn å spille. Om jeg ikke blir noen stor musiker, blir jeg i hvert fall en hobby-musiker, sier han.

Hører på alt

–Favorittarist?
–Det er liksom ingen. Jeg liker så mye som er tøft. Gammelt og nytt, jeg vet rett og slett ikke. For du kan ikke si at du har noen favorittartist. Det kan jo være noe annet som du ikke har hørt som er enda bedre. Så jeg hører egentlig på det meste. Men «Blood, sweat & Tears» er bra. Og Jaga Jazzist – de er sinnsykt stilige, sier den 11-årige rockeren, med mer, Ole Torjus Hofvind.

Kommentarer til denne saken