Fire nye til festivalen

Artikkelen er over 2 år gammel

Dana Fuchs måtte avlyse i siste liten ifjor. I år "gjør hun opp for seg" ved å komme tilbake til Notodden Blues Festival i håp om å møte igjen dem hun skuffet ifjor.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Notodden Blues Festival offentliggjør fire nye signeringer til sommerens festival. I tillegg til Dana Fuchs kan publikum glede seg til den amerikanske Queen of the Blues - Shemekia Copeland, plateaktuelle Amund Maarud og det nye stortalentet Magnus Berg.

– Vi mener det er spesielt viktig for Notodden Blues Festival å presentere nye norske bluesartister som gjør en innsats for sin egen karriere. Magnus Berg har et eksepsjonelt talent, og han viser en enorm vilje til å satse på sin egen utvikling og karriere. Magnus Berg blir å se flere steder gjennom hele festivalen til sommeren, sier festivalledelsen om sistnevnte

Konserten i Heddal stavkirke var for lengst utsolgt da Dana Fuchs måtte avlyse på grunn av plutselig dødsfall i nærmeste familie. Hele tiden har hun ønsket å komme tilbake for å "gjøre opp for seg". Fuchs har etablert en stor meget fanskare i Norge etter at hun debuterte med et smell på Notodden Blues Fesival i 2011. Siden den gang er hun blitt en av festivalens mest populære og mestselgende artister. Dana Fuchs skal, i tillegg til Heddal stavkirke, spille i Hovigs Hangar på festivalens åpningsdag torsdag 30. juli.

Shemekia Copeland spilte på Notodden Blues Festival første gang som 22-åring allerede i 2001.

– Vi har en lang og god historie med Shemekia Copeland på Notodden, og dette blir hennes 4. gang på festivalen. Sist Shemekia Copeland var på Notodden var i 2009. Nå blir hun for første gang å høre i Notodden kirke.

Amund Maarud lanserer snart et nytt album. Platen med tittelen Volt kommer allerede 13. mars. Den avslutter dermed trilogien som begynte med Spellemannsprisvinnende Electric i 2011 og fortsatte med nominerte Dirt i 2012. Amund Maarud spilte på Notodden Blues Festival før første gang med familiebandet Maarudkara i 1997. Maarud spiller på Notodden lørdag 1. august.

Den unge norske gitarsensasjonen Magnus Berg er klar for sin debut i det offisielle programmet på Notodden Blues Festival. Berg har i lengre tid markert seg sterkt i blueskretser i USA med både turnering og listeplasseringer for hans album «Cut Me Lose». Platen hans har nå ligget i 14 uker på albumlista Roots Music Report Blues Top 50. «Cut Me Lose» har ligget der siden midt i november og holder fremdeles stand som nr. 9 på lista. Magnus har fremdeles to låter inne på Top 50 single liste over de mest spilte blueslåtene på radio i USA.

Det britiske magasinet Blues Magazine har presentert Magnus Berg i artikkelen «ones to watch» - en presentasjon av et eksklusivt knippe artister man bør legge spesielt merke til i 2015.

Artikkeltags