Ny dokumentar fra Øvre Telemark

Artikkelen er over 3 år gammel

Varmt og nært forteller dokumentarfilmen «Kvar song ei soge» historien om folket rundt Møsvatn. Fredag er det kinopremiere på filmen.

DEL

Dokumentaren om Vilde Westeng fra Gransherad trakk tidligere i høst fullt hus i kinoen. Nå er det en ny dokumentar fra Telemark som kan friste mange. Det er nemlig ikke hvert år det lages kinofilmer i nærdistriktet.

Regissør Aaslaug Vaa, med aner både i Sauherad og Rauland, og har brukt fire år på å lage filmen som handler om hvordan kveder-tradisjonen fortsatt lever i beste velgående og går i arv til nye generasjoner i fjellsamfunnet.

Gjennom sangen skaper innbyggerne fortellinger i og om livene sine. Sangene binder sammen fortid og fremtid – minner og forventninger.

Vakkert, muntert og sorgfullt forteller filmen om det å høre til, reise bort og å lengte hjem. Den er ikke bare en dokumentar om en sangtradisjon men også et portrett av menneskene rundt Møsvatn.

Filmen var nominert til Amandaprisen i kategorien «beste dokumentar». Nå er den endelig klar for kinoene.

Regissøren selv har sagt at hun håper at folk etter å ha sett filmen også stiller seg spørsmål om hva de selv ønsker å videreføre i vår kultur til kommende generasjoner.

Artikkeltags