Kåre Virud er tilbake på Akkerhaugen stasjon og mimrer om tida som var. Her bodde han i to år på 70-tallet, med leilighet i 2. etasje og øvingslokale for Telemark Blueslag og Jan Erik Vold i venterommet nede i 1. etasje. 19. juli skal han holde konsert i sitt gamle øvingslokale. Da rykk­er han inn med sitt Kåre Virud Band, inviterte av Akkerhaugen Rocksamfunn (ARS).

Imponert

– Jeg er imponert over hva denne gjengen har fått til her med stasjonsbygningen. Stasjonen er blitt til en kul og rocka juke joint. Jeg hadde ikke drømt om at dette skulle bli skjebnen til huset da jeg bodde her, innrømmer han.
– Vi må nesten skrive om historien litt her på Akkerhaugen nå. Vi har hele tiden trodd at den gamle banken var det første øvingslokalet for musikant­er her i området, og så viser det seg at Kåre og gjengen var i gang her på stasjonen før den tid, sier to av ildsjelene i ARS, Bjørn Arve Skjeslien og Bård Inge Pettersen.

Var sentralt

– Stasjonen lå egentlig ganske sentralt på den tiden. Jeg hadde ikke lappen og tok med meg utstyret på lokaltoget enten til Nordagutu eller Bø og videre derfra. Morratoget slapp av ferske osloaviser hver morgen, og borte på postkontoret kunne jeg plukke opp de siste bluesplatene jeg hadde bestilt. Det var nok mer sentralt her den gang enn nå, sier Kåre, og ser seg rundt i sitt gamle hjem.

Trivelig å bli invitert

– Jeg var innom her for en måned siden, og da hadde jeg vel ikke vært her siden jeg flytt­et. Det var spesielt å være til­bake, og utrolig trivelig å bli invitert til å spille her, sier Kåre.
– Vi har egentlig snakket om å få Kåre hit i sikkert 10–12 år, men det har ikke klaffet før nå. Vi visste han hadde bodd her og var en del av bohemene som bodde her på 70-tallet. Det blir spesielt når han står på scenen her hos oss, sier Pettersen.
Når Kåre Virud Band entrer scenen 19. juli vil ARS også ha sitt nye PA-anlegg på plass.
– Vi fikk 130 000 kroner av Sparebankstiftelsen til DnB, og selv om kommunen ikke akkurat har spilt lag med oss møter vi en masse goodwill både lokalt og i Notodden. Det skap­er stor entusiasme i rocksamfunnet, sier ARS-gjengen.