Egen folk-scene

Artikkelen er over 7 år gammel

De plateaktuelle sjarmtrollene i Carolina Chocolate Drops, STAUT, Eric Bibb og Terry Lehns kommer til nyetablert Folk-scene på Notodden Blues Festival.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Carolina Chocolate Drops spiller Piedmont string- og jugbandmusikk med ungdommers mot og frihet til tradisjoner. Musikken deres har opphav fra foten av Appalachiafjellene og inkluderer bruk av akustiske instrumenter som fele, banjo, krukker, munnspill, gitar, kazoo og skarptromme. Carolina Chocolate Drops imponerte stort med sine opptredener på gigantfestivalen South By South West i Austin Texas i mars, og den unge trioen har høstet stormende gode kritikker verden rundt for sin nye plate Genuine Negro Jig, heter det i en pressemelding fra NBF.

Artikkelen fortsetter under videoen
– Med denne scenen utvider vi det musikalske utrykket som har preget vår Acoustic Stage tidligere ved å inkludere bluegrass, folk og rootsmusikk. Vi har gjort dette med hell tidligere også, bl.a. med populære opptredener av Knut Buen og Halvard T. Bjørgum, men nå programfester vi dette tydeligere. Folk-scenen vil fortsatt inkludere akustiske blueskonserter, men vil nå ha klarer cross-over profil og invitt til flere publikumsgrupper, sier kunstnerisk leder i Notodden Blues Festival Jostein Forsberg.

De plateaktuelle norske folkrock-gruppene STAUT og Terry Lehns vil stå for finalen på denne scenen hver sin dag fredag og lørdag under festivalen. STAUT gikk rett inn på VG-lista med sitt selvtitulerte album og har siden blitt der. 

Den amerikanske folk-bluesartisten Eric Bibb som i disse dager kommer med albumet Booker’s Guitar, er også klar for spillinger på Notoddens nye Folkscene. Eric Bibb har vokst opp i Greenwich Village med viktige folkartister som Pete Seeger og Odetta som omgangsvenner av familien.

Endelig program for denne nye scenen vil være klart på tirsdag.
 

Artikkeltags