Gå til sidens hovedinnhold

Krisetid og milliontap

Artikkelen er over 1 år gammel
Dagens leder

Det blir ingen bluesfestival slik vi kjenner den, ikke Slåttefestival og heller ikke idrettsarrangementer. Alle forstår det, alle aksepterer det og trolig vil forbudene bli forlenget. Folkehelseinstituttet sier vi må leve med korona-pandemien i hele 2020 – og kanskje lenger. Det betyr at våre liv endres, avstanden til hverandre må opprettholdes slik den har vært siden 12. mars og det sosiale livet tørker inn. Torsdag får vi beskjed om hvordan arrangementer under 500 mennesker skal håndteres.

Uansett er denne krisen alvorlig for lokalsamfunnet vårt. Ingen har helt oversikten over hvor mange millioner kroner Notodden Blues Festival tilfører dette lokalsamfunnet, men vi snakker garantert om noen titalls som nå ikke kommer. Enkelte dagligvareforretninger har i bluesuka hatt større omsetning enn de har hatt i julestria. Det forteller sitt. I tillegg mister vi all omtale.

Og slikt dekker ingen krisepakke. Det er å håpe at Notodden Blues Festival er forsikret og force majeure gjør sitt til at festivalen ikke påføres tap. Verre er det med alle i næringslivet, alle idrettsklubbene og foreningslivet som ikke får sårt tiltrengte blueskroner i kassa fra matsalg, camping og dugnadsinntekter. For alle andre enn bluesfestivalen kan denne pandemien faktisk få noen til å forstå hvor viktig denne festivalen er for lokalsamfunnet vårt. Kanskje festivalen også gjennom dette får litt mer goodwill og støttespillere fram mot 2021?

Aldri tidligere har det skjedd at festivalen vår har blitt avlyst. Nå får festivalledelsen og styret god tid på å planlegge en festival dette lokalsamfunnet virkelig trenger. Det vil 2020 vise.

Store penger tapes på avlyst festival, det dekkes ikke av noen krisepakke.

Kommentarer til denne saken