Det var Smaalenenes Avis som først meldte om politiets utrykning like før klokken 22.30 søndag. Politiet var da i ferd med å pågripe de mistenkte.

Et vitne avisen har snakket med, skal ha sett pansrede politibiler og helikopter i forbindelse med en politiaksjon. Operasjonsleder i Øst opplyser til NTB at politiet var væpnet i aksjonen. Øst politidistrikt bisto sine kolleger i Sør-Øst med pågripelsen av de to mennene som er mistenkt for tyveri i Telemark.

– Politiet ble tipset om to navngitte mistenkte som er bosatt i Mysen-regionen. Vi fikk derfor bistand fra Øst. Etter hvert vil mennene bli overført til Sørøst politidistrikt, sier operasjonsleder André Kråkenes i Sørøst politidistrikt til NTB.

Det er politiet i Telemark som etterforsker tyveriet.

– Kort fortalt er det personer som er mistenkt for et våpentyveri. Dette etterforskes i midt og Vest-Telemark. En jurist besluttet ransaking og pågripelse på flere personer klokken 13.00 søndag, som skal være mistenkt for våpentyveri. Saken har endt opp i Øst, hvor disse to personene som er pågrepet befant seg og bor. De vil etter hvert bli overført til Sørøst-politiet, sier operasjonsleder Aaltvedt i Sørøst politidistrikt til Smaalenenes Avis.

Kråkenes kjenner ikke til detaljene rundt det.

– Det er snakk om sivile våpen, men jeg vet ikke hvor de er stjålet fra, sier operasjonslederen.