Fant 64 ulovlige våpen under razzia

I bilen de siktede mennene kjørte i fant politiet en AK-47 Kalashnikov, en AR15-rifle, en maskinpistol, samt en Glock pistol. Under ransaking hjemem hos de siktede dukket det opp store mengder våpen. Foto: Politiet

I bilen de siktede mennene kjørte i fant politiet en AK-47 Kalashnikov, en AR15-rifle, en maskinpistol, samt en Glock pistol. Under ransaking hjemem hos de siktede dukket det opp store mengder våpen. Foto: Politiet

Artikkelen er over 3 år gammel

En mann fra Midt-Telemark tilstår å ha oppbevart 64 ulovlige våpen og ammunisjon hjemme hos seg selv.

DEL

Sammen med en annen telemarking må han møte i retten i en såkalt tilståelsessak i starten av november siktet for grove brudd på våpenloven.

– Den ene av de to siktede hadde 64 skytevåpen uten tillatelse, mange av dem var ikke forsvarlig nedlåst. Noe ammunisjon var ikke forsvarlig oppbevart og nedlåst. En del av ammunisjonen hadde han lov til å ha, men noe av oppbevaringa var ulovlig. Og noe av ammunisjonen var ulovlig, sier politiadvokat Bjørn Bunkholt Sæter til TA.

At saken skal gå som en tilståelsessak betyr at de siktede har kommet med en uforbeholden tilståelse av de faktiske forhold i siktelsen.

Totalt 130 våpen

I utgangspunktet var fire menn siktet i saken som har sitt utspring etter at politiet rykket ut på melding om skyting med automatvåpen på Blesa skytefelt i Skien i juni 2015. Opprinnelig ble 13 våpen ble beslaglagt hos de fire telemarkingene som i starten var siktet i saken.

Våpenbeslaget skal være ett av de største i Norge gjennom tidene, og Politiets sikkerhetstjeneste (PST) var koblet inn i saken. Grenlandspolitiet har også fått hjelp av forsvaret og politiets bombegruppe under ransaking og etterforskingen.

Politiet har tidligere uttalt at 80 av de beslaglagte våpnene blir ansett som ulovlige. Brorparten av disse skal ifølge politiet ikke være registrert i det norske våpenregisteret, eller registrert på andre personer eller firmaer.

Ett av våpnene i beslaget er et AG3-gevær som ifølge politiet skal være stjålet fra forsvaret.

De resterende 50 våpnene var lovlig registrert på to av de siktede.

Full auto

Politiaksjonen sommeren 2015 ble utløst etter en melding om skyting med helautomatiske våpen på den avsidesliggende skytebanen Nedre Blesa i Luksefjell. Slike våpen er ulovlig å eie eller bruke for sivile i Norge.

Det ble også tatt beslag i ett- og tohåndsvåpen fra andre verdenskrig, resten er av beslaget er i stor del moderne våpen, både ett og tohånds våpen.

I all vesentlighet skal dette dreie seg om såkalte AR15-rifler som er en sivil utgave av automatgeværet M16 som brukes blant annet av det amerikanske forsvaret. Beslaget består også av russiske AK-47 Kalasjnikov rifler og maskinpistoler, som ble funnet i bilen mennene kjørte i da de ble stoppet av politiet på vei fra skytebanen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken