Telemarking tatt i Colombia med 1 tonn kokain i lasten

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

En 41 år gammel mann som tidligere har bodd i Telemark er utpekt som en av hovedpersonene i et kokainnettverk i Colombia. Han er nå pågrepet i saken.

DEL

Det er VG som melder at 41-åringen har hatt tilhold i Telemark før han dro til Colombia. Mannen skal være en kjenning av politiet også her hjemme i Norge.

Utenriksdepartementet bekrefter at en norsk statsborger er arrestert i forbindelse med opprullingen av et narkotikanettverk i Colombia.

Får bistand

– Vi kan bekrefte at en norsk statsborger er arrestert i Colombia. Vedkommende vil tilbys konsulær bistand på vanlig måte, skriver UD i en sms til Dagbladet torsdag morgen.

UD kan ikke si noe om grunnlaget for arrestasjonen av nordmannen og henviser spørsmål om den videre prosessen til colombianske myndigheter.

Hovedperson

Nordmannen, som er utpekt som en av hovedpersonene i et kokainnettverk som colombiansk politi har etterforsket, skal ha vært ansvarlig for å distribuere stoffet. Ved å lure intetanende turister med utflukter med seilbåter unngikk nettverket kontroll av havnemyndighetene. Stoffet ble videre omplassert i raske båter.

I alt 13 personer er pågrepet i saken. Politiet mener smuglerligaen kan ha hatt inntekter på opptil 12 millioner dollar i måneden. Sju personer ble arrestert i internasjonalt farvann nær den mexicanske byen Acapulco med 1.022 kilo kokain i lasten. Videre ble fire personer pågrepet i bukta utenfor Cartagena med 450 kilo narkotika.

Dømt flere ganger

41-åringen er dømt flere ganger for narkotikavirksomhet i Norge, melder VG. I 2008 ble han dømt for blant annet å ha kjøpt 1,4 kilo hasj. I 2015 tilsto han for retten at han hadde oppbevart 1,5 kilo hasj.

VG har også vært i kontakt med en bekjent av mannen, samt hans advokat Kjell Myrland, begge sier at de tviler på at han er en av hovedpersonene bak den omfattende operasjonen.

Artikkeltags