Gå til sidens hovedinnhold

Korona: Økt press på Sykehuset Telemark

Flere pasienter med covid-19 er lagt inn på Sykehuset Telemark, noen av dem er alvorlig syke. Flere ansatte har også blitt smittet de siste dagene.

– Det er fortsatt mye smitte i Telemark, og spesielt i Grenland. Det fører til økt press på sykehuset, sier sykehusdirektør Tom Helge Rønning, i en pressemelding torsdag ettermiddag.

Sykehuset øker dermed beredskapen. Sykehusdirektøren skriver videre at det fortsatt er mye smitte i Telemark, og spesielt i Grenland.

– De siste dagene er det flere pasienter med smitte som har blitt lagt inn på sykehuset, og noen av disse er også alvorlig syke. Flere pasienter har trolig blitt smittet av yngre familiemedlemmer uten synlige symptomer, skriver Rønning.

Videre at flere ansatte også har blitt smittet de siste dagene, og at dette fort fører til at andre ansatte må i karantene, og at driften dermed rammes.

– I store deler av landet er smitten på vei ned, men i deler av vårt område opplever vi økt smitte. Det må vi ta på alvor, og jeg vil derfor oppfordrer alle til å gjøre hva de kan for å redusere risikoen for smittespredning, avslutter Rønning.

Kommentarer til denne saken